Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, pandemi nedeniyle ertelenen sendikaların yetki sürecinin Temmuz ayı itibariyle başlayacağına dikkati çekti. Hastanelerde akıl almaz uygulamaların yapıldığına yönelik sendika üyelerinden ihbar telefonları aldıklarını iddia eden Çakmak, ilçeleri ve kurumları sıraladı, sözleşmesi bitmek üzere olan hastane yöneticilerinin baskı ve mobbing ile Sağlık Sen'e üye yapmaya çalıştığını öne sürdü. 

SAĞLIK SEN'İ HEDEF ALDI

Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen'i hedef alan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Çakmak, "Hastanelerde yöneticilerin 2,5 yıllık sözleşme dönemi sona ermek üzere. Pandemi süreci nedeniyle bu ertelenmişti. Hastanelerde akıl almaz uygulamaların olduğuna yönelik ihbarlar alıyoruz. Sağlık Sen, iktidar gücünü kullanarak hastanelerde yöneticilerle birlikte hareket ederek, sağlıkçılar üzerinde baskı ve mobbing uygulayarak kendilerine üye yapmaya çalışıyor. Sağlık Sen'in üye sayısının düştüğü bölgelerde özellikle bu yönteme başvuruluyor. Sağlık çalışanları hakları için ve pandemi ile mücadele verirken, ne yazık ki bu durumlarla karşılaşıyoruz "dedi. 

KONU ERDOĞAN'A GİDİYOR

Süreci yakından takip ettiklerini belirten Çakmak, söz konusu uygulamaların olduğu ilçeleri ve kurumları sıraladı. Çakmak, "Ayvacık Havza, Kavak ve Kadın Doğum Hastanesi'nde Türk Sağlık Sen'in üyelerine baskı uygulanmıştır. Bunların peşinde olacağız. Hepsinin isimlerini tespit ettik, yakında isim isim hepsini açıklayacağız. Bunlara papuç bırakmayacağız. Sağlık çalışanlarının haklarına kavuşması için beceriksizlik sergileyen sendika, çevirdiği oyunlarla yetki almaya çalışıyor. Türkiye hukuk devleti. Kimseden korkumuz yok. Asla susmayacağız, sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceğiz. Konuyu Cumhurbaşkanlığı'na kadar taşıyacağımızın kamuoyunca bilinmesini istiyoruz "açıklamasını yaptı.