Hem Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, hem de Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan gelen peş peşe açıklamalardan sonra Memur-Sen ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlandığını duyurulmuştu. 

Toplu sözleşme masasının taraflarından olan Memur-Sen cephesi de uzlaşma sağlanan ve sağlanamayan konular hakkında en küçük bir açıklamada bulunmazken, 20 günü aşkın süredir devam eden görüşmelerde neler yaşandığı merak konusu oldu. Milyonlarca memur ve memur emeklisi, 20 gün sonunda uzlaşma çıkmayan görüşmelerden sonra hakem heyetine giden konuların hangileri olduğu konusunda da kamuoyunun bilgilendirilmesini talep ediyor. 

TUTANAK KAFALARI KARIŞTIRDI

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın geçtiğimiz akşam yaptığı açıklamasında, Memur-Sen konfederasyonunun masaya sunduğu bir çok teklifin Kamu İşveren Heyeti'nce kabul edilmesine rağmen sanki hiçbir teklif kabul edilmemiş gibi tutanak tutulduğunu söylemesi kafaları iyice karıştırdı. Bunun yanında Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un önceki toplu sözleşmelerde kazanılan hakların aynen korunacağını söylemesi bir nebze memurları rahatlattı. 

20 gündür masada konuşan konular ve maddelerin yok sayılması anlamına gelen Kamu İşveren Heyetinin Tutanağı karşısında Memur-Sen açıklama yapmayarak sessizliğini korumaya devam ediyor.