Sağlık Bakanımızın attığı bir tweetinin sağlık personeli arasında ayrımcılığa, hekimlerimiz haricindeki sağlık personelinin salgın sürecindeki fedakarlıklarının ve kahramanlıklarını görmezden gelebilecek bir anlama geldiği için hemşirelerimiz, ebelerimiz, sağlık memurlarımız kısacası sağlık sektöründe hizmet sunan tüm çalışanlar haklı olarak tepki göstermişlerdir.

Bizde bu konuda “Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm çalışanlar yaptıkları hizmet, canlarını ortaya koydukları gayret ile pandemi sürecinin kahramanıdırlar ve hala tüm olumsuzluklara rağmen destan yazmaktadırlar. Sağlık hizmetlerinin ekip işi olduğunu unutulup 500 binin üzerinde çalışanın alınteri ve mücadelesi yok sayılamaz. Yöneticilerden beklentimiz ayrıma neden olacak mesajlar yerine sorunları çözmeye yönelik adım atmalarıdır.” Demiştik.

Bu haklı tepki görülüyor ki kraldan çok kralcılara dokunmuş ve ağırlarına gitmiş. Çıtkırıldım Hemşirelerden Sağlık Bakanına Haksızlık! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı üzdüler: " başlıkları ile Pravda gazetesi gibi ortaya saçılmışlardır.

Şunu belirtmek isteriz ki hemşireler çıtkırıldım filan değildirler onu bugün hastanelere gidip salgınla karşı verdikleri mücadelede görebilirsiniz.

Sitemlidirler çünkü alın terleri yok edilmiş, döner sermayeleri sıfırlanmış, temel haklarında sürekli gerileme yaşanmıştır.

Bunların yanına birde hiç yoklarmış gibi davranılması bardağı taşırmıştır.

Sağlık çalışanlarının beklentilerine internet sitelerine taşıyacaklarına bakanın üzüldüğü için çok kaygılananlar gazetecilik nedir ne değildir oturup onu bir öğrenmelidir.

Medyaya karşı açıklama yapmak gibi hiç hoş olmayan bir duruma gelindiği için üzgünüz fakat birilerini destekliyorsanız da bunu usturuplu yapın.

Bir şirinlik yapacağız diye her yeri yakıp yıkmayın.

Erdoğan ÇAKMAK
Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı