Sağlık camiası yaklaşık bir haftadır sağlık çalışanlarına yapılacak iyileştirmenin ne zaman yapılacağını merakla beklerken, hükümet kanadından somut adımlar gelmemesi nedeniyle her yeni güne yeni hüsranla uyanıyor. Önce hekimlere 2500 TL 5000 TL arası iyileştirme yapıldı denildi. Ardından düzenlemenin vali maaşını geçtiği için geri çekildiği gündeme geldi. Sadece hekimlere yönelik bir maaş iyileştirmesi yapılacağını duyan tüm sağlık sendikaları birleşerek iş bırakma eylemi yapacağını duyurmasının ardından Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla tüm sağlık çalışanlarına seyyanen 750 TL ile 1000 TL arası iyileştirme yapılacağı öğrenildi.

Hatta Cumhurbaşkanı talimatının ardından TBMM'de Ak Parti önerge dahi verdi. Ancak bu kez de sağlık çalışanları Hazine ve Maliye Bakanlığının engeline takıldılar. Kulislere yansıyan bilgilere göe Hazine ve Maliye Bakanlığı yapılacak zammı sadece hastanelerde çalışan personellere üstelik bunların da sadece hemşire, sağlık memuru, laborant gibi SHS grubuna yapılabileceğini belirtmesinin ardından önerge 22 Aralık'a ertelendiği duyuruldu.

Tüm bu gelişmeler olurken yetkili sendika Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, 7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günü tüm Türkiye'de eylem kararı aldıklarını duyurdu. Salı günü eylemler 81 ilde yapıldı ve gözler Perşembe günü Sağlık Bakanlığı önünde yapılacak basın açıklamasına ve iş bırakma eylemine çevrilmişken bugün son dakika gelişmesi olarak Genel Başkan Durmuş Bakan Koca ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Durmuş, iyi niyet göstergesi olarak yarın ki iş bırakma eylemini ASKIYA aldıklarını duyurdu Ancak üyelerin tepkisi sosyal medyada her geçen dakika artarak büyüyor.

"Sağlık Sen üyesi olarak aklıma gelen tek şey; Sendika başkanı , sağlık bakanından da fazla fırça yemiş." diyerek gelişmelere ayrı bir bakış açısı getiren üyelerin yanında, "Daha yolun başında sattınya bizi" gibi sert eleştiride bulunan üyelerinde olduğu görüldü. 

İŞTE GELEN TEPKİLER: