Meclis’te gerçekleşen görüşmede sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini dile getirdiğini anlatan Durmuş, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan sağlık çalışanlarının Özlük haklarını düzenleyen kanun teklifinin detaylarını Sağlık Komisyonu üyesi ile görüştü.

Kanun sonrasında Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle kanun içeriğinin boşaltılmaması gerektiğine dikkat çeken Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş, sabitli ek ödemenin merkezi bütçeden ödenecek olması sonrasında çalışanlar arasında ücret adaletin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Durmuş, "Meclisten geçen son yasalarla, yıllardır mücadelesini verdiğimiz sorun alanlarının çözümü konusunda büyük ilerlemeler kaydedilmiş oldu. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ancak kanunun çıkmasıyla her şey bitmiş değil. Yönetmelik ayağı da oldukça önemli. Bunun yanında diğer sorunlara da el atılmalı. Aşırı iş yükü ve ücret adaletsizliği, pek çok soruna kapı aralıyor. Sayın milletvekilimizle tüm bu hususlardaki hassasiyetlerimizi paylaştık" dedi.