Durali Baki yaptığı açıklama da "Kahraman sağlık çalışanlarımız, özellikle pandemi sürecindeki şu son iki yılda insan üstü bir gayretle ülkemizin her yerinde gece gündüz demeden çalışıyor. Meslektaşlarımız; istihdam yetrsizliğine, uzun nöbet sürelerine, hasta yoğunluğuna, sağlıkta şiddete ve özlük haklarındaki tüm kısıtlılıklara rağmen hem salgın krizi ile mücadele ediyor, hem de rutin sağlık hizmetlerini eksiksiz şekilde sunmaya devam ediyor." dedi.

DÜN BAŞKA BUGÜN BAŞKA ŞEYLER KONUŞULURSA

Sağlık çalışanlarının beklentilerini sahada, kamuoyunda, basında, bürokrasi ve siyaset zemininde en net, en anlaşılır ve en tutarlı şekilde izah etmek boynumuzun borcudur diyen Baki, "Eğer bu izahatlar yerine getirilemezse, eksik-kadük bilgilerle sosyal medya paylaşımları yapılırsa, dün başka bugün başka şeyler konuşulursa sağlık emeğinin hakkı ve hukuku adına ne yazık ki yakışıksız olur." diyerek "Dün sağlık çalışanlarına müjde verip, bugün kara haber vermek talihsizliktir." ifadelerini kullandı. 

ALDATMAYAN ALDANMAYAN SENDİKACILIK ÇIKIŞI

Genel Başkan Vekili Baki aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık anlayışına vurgu yaparak "Sendikacılık adına bizim asıl işimiz haber atlatmak değil, doğru ve kesin bilgileri hayata geçirmek olmalıdır. Bizler kendi adımıza sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen adına her daim "aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık" anlayışımızı başımızın üstünde tutmaya devam etmeliyiz, edeceğiz." açıklamasında bulundu.