Sağlık sen İzmir 2 Nolu Şubesinin Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kuruluna katılan Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki, Üst Kurul Delegelerine seslendi.

Genel Başkan Vekili Durali Baki, güçlü ve inanmış bir teşkilata sahip olduklarını belirterek Sağlık Sen teşkilatının gücüne dikkat çekti.

Baki, Sağlık Sen olarak güçlü ve inanmış bir teşkilata sahibiz. “Sağlık-Sen olarak güçlü ve inanmış bir teşkilata sahibiz. Bu bizim en büyük gurur kaynağımız. Giderek büyüyen ve güçlenen bir sendikayayız. Teşkilatımızın desteği ve güveniyle mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Sağlık-Sen olarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının canını acıtan sorunların çözümü için mücadele verdiklerini anlatan Baki, sağlık çalışanlarının zorlu koşullarda hizmet verdiğini belirtti. Baki, “Sağlık çalışanları alın terinin karşılığını istiyor. Sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin yerine getirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen’in kazanımlarının ortada olduğunu belirten Baki, “Bizim yaptığımız faaliyetler nettir. Biz hiçbir zaman kıvırmadık. Hiçbir zaman toplantılarda farklı hastane odalarında farklı konuşmadık. Yapabileceklerimizi söyledik. Doğru bildiğimizi söyledik. Bundan sonra da hep doğruları söyleyeceğiz. Ne kandıran olacağız ne de kandırılan olacağız” şeklinde konuştu.

“EN KISA SÜREDE HAK KAYIPLARI GİDERİLMELİ”

Son yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği’ne de değinen Baki, yönetmelikle ve yapılan bazı düzenlemelerle sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarına yönelik önemli adımların atıldığını, ancak bazı maddelerin adaletsizliğe neden olduğunu kaydetti.

Düzenlemelerde bazı sağlık çalışanlarının yok sayıldığına dikkat çeken Baki, “Sağlık-Sen olarak, hakkaniyetsiz ve adaletsiz olan maddelere davamızı açtık. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’na itirazlarımızı ilettik. Bakanlık, sahadan yükselen haklı itirazları dikkate almalıdır. Tüm çalışanların memnuniyetini sağlayacak, çalışma barışını zedelemeyecek düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır. En kısa sürede hak kayıpları giderilmelidir” diye konuştu.