Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer açıklamasında;

Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz hafta ilimizde görev yapan sağlık çalışanlarımız için bir maaş promosyon ihalesi gerçekleştirildi.

Yetkili sendika olarak Sağlık-Sen’in hem masada, hem ihale şartnamesi sürecinde, hem de bankalarla ihale öncesi yapılan görüşmelerde aktif olarak rol aldığı ihale, hepinizin bildiği gibi Türkiye rekoru sayılabilecek bir rakamla , yani kişi başı 6.050 TL rakamıyla sona erdi.

Ancak her zamanki gibi malum sendika, ayrım gözetmeksizin tüm sağlık çalışanlarımızın lehine olan bu kazanımda emeği geçenlere teşekkür etmesi gerekirken, rahatsız oldu, bu kazanıma sahip çıkmaya çalıştı ve sosyal medya üzerinden bir karalama kampanyası başlattı.

Bu nedenle, aslında hiç hak etmeseler de sendikacılığı öğrenmeleri açısından bu açıklamayı yapmak gerekli hale geldi.

Öncelikle tüm sağlık çalışanlarımıza bu malum sendikanın yetkili olduğu dönemde maaş promosyon ödemesi yapılmadığını, böyle bir uygulamanın olmadığını hatırlatmak istiyorum.

Sendikalarla bu işin ne ilgisi var gibi boş laflarla ortada gezeceklerine, üyelerine kendi yetki dönemlerinde bankaların neden sağlık çalışanlarına bu maaş promosyon ödemesi yerine; kurumlara araç gereç, elektronik eşya yazılım gibi hibeler yaptığını, sağlık çalışanlarının neden bir ödeme almadığını izah etmeleri gerekir.

Personel maaşlarından kaynaklı kazanımın yine sağlık çalışanlarına gelir olarak dönmesini sağlayan SAĞLIK-SEN’dir, MEMUR-SEN’dir.

Sağlık-Sen bu kazanımla da yetinmemiş, kurulacak ihale komisyonunda yetkili sendikanın da yer almasını sağlamıştır. 
İşte bizim yetkili sendika olarak ilimizdeki süreçte masada olmamızı, komisyonda yer almamızı, ihale şartnamesi hazırlanma sürecine katkıda bulunmamızı; bankalarla görüşmeler yaparak ülkedeki durumu ve sağlık çalışanlarımızın beklentilerini aktarmamızı sağlayan SAĞLIK-SEN’in elde ettiği bu kazanımlardır.

Bu kazanım ve bu çaba bugün sağlık çalışanlarımız için rekor bir promosyon geliri elde edilmesini sağladı. Biz asla fırsatçı malum sendika gibi, hakarete varan saçma sapan cümlelerle popülist bir yaklaşım gösterip, hakaret ve yalan üzerinden sendikacılık oynamadık.

Elimizden gelen her şeyi sağlık çalışanlarımız için ortaya koyduk; onlar için elde edebileceğimiz en küçük kazanımın bile ardına düştük, çalışanlarımız lehine sorumluluk aldık. Elde edebildiğimizi elde ettik, diğerlerinin de peşini asla bırakmadık, meşakkatli ve yoğun uğraşlar neticesinde sağlık çalışanlarımızın rekor düzeyde promosyon almasını sağladık.

Şimdi de birileri çıkmış bu kazanımı saçma sapan paylaşımlarla söylemlerle itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.

Kimse kusura bakmasın hiç kimsede bu kazanımdan kendine pay çıkarmaya çalışmasın sağlık çalışanları her şeyin farkında ve bilincinde.

Kim ne derse desin bu bir SAĞLIK-SEN kazanımıdır. Çünkü biz bunun için emek verdik.

Bu vesileyle bizlere destek veren, bize güvenen, bize inanan, tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür eder saygılarımı sunarım.

İlyas Biçer
Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı