Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, 3 yıl süreli 36.000 liralık promosyon anlaşması ile ilgili yayılan dedikodular üzerine açıklamalarda bulundu.

Ülke gündemini promosyon ücretlerinin meşgul ettiğini belirten Köksal, Eskişehir ilinde sarf edilen miktarların gerçeği yansıtmadığını, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü olarak gerekli promosyon anlaşmasının yapıldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından WhatsApp üzerinden gönderilen mesajdaki promosyon talimatı nedeniyle dedikoduların oluştuğunun dile getiren Köksal, Eskişehir’de Türkiye’nin en büyük promosyon sözleşmesinin imzalandığını vurguladı.

36 ay peşin ödeme 36.000 TL olarak sağlık müdürlüğü tarafından yapılan anlaşmanın personel lehine olduğunu savunan Köksal, İl Sağlık Müdürü ile yaptığı görüşmede ellerine komisyon olarak geçen resmi bir yazının bulunmadığını aktardı.

Promosyon anlaşması ile ilgili hekimlere farklı ödeme, sağlık çalışanlarına farklı ödemeler olacağı yönünde ayrıştırıcı dil kullanan hekim sen Sendikasınada zamanında en iyi cevabı vereceklerini söyleyen Şube Başkanı, sağlık çalışanlarının dedikodulara inanmamasını istedi.