Sağlık hizmetini cazibe haline getiren döner sermaye havuzu bir şekilde yok olunca, sağlık çalışanı olmanın bir cazibesi kalmadı. Mağduriyetlerle boğuşan sağlık çalışanlarına yapılacak yeni istihdamlar, sağlık çalışanlarını olmayan döner sermayenin adını bile edemeyecek duruma getirilecektir.

İstihdamdan önce, sosyal ve ekonomik iyileştirmeler yapılsın, sorunlar çözülsün. Sosyal ve ekonomik iyileştirmeler doping etkisi yapacaktır. İyileştirmeler yapılmadan yapılacak istihdamın mevcut olumsuzlukları daha da derinleştireceği kaçınılmazdır.

Öncelikle sağlık çalışanlarının ek ödemesini geri verin, sabit ödemenin üç katı olarak ödenmekte iken 3'te 1'ini sabitleştirdiğiniz, 3'te 2'sinin yok olduğu ek ödemenin yeniden adaletli ve hakkaniyetli çözülmesi gerekir. Çözülemiyorsa olmayan bir ödemenin gündem edilmesinden sağlık çalışanları rahatsızdır, tamamen kaldırılsın ve maaşlar iyileştirilsin.

Çalışanların sosyal ve ekonomik hakları iyileştirmeden istihdam yapılması çalışma barışını dahada kötüye getirecektir. İstihdam yapılmasın demiyoruz; önce çalışanların hakları diyoruz. İstihdam yapınca sanki sağlık çalışanlarına hak veriyormuş gibi bir algı oluşuyor.

Likapa