Siirt Sağlık Sen Şube Başkanı tarafından hekimleri kızdıracak açıklama geldi. Şube Başkanı Nesim Eviz, hekimlerin hükümete kafa tuttuğunu ileri sürdü.

 Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, Siirt’te doktorların performans sistemine kafa tutarak randevusuz hasta bakmadıklarını söyledi.

“Kendi Kurdukları Sendikalara Sığınıyorlar ”

Sağlık-Sen Siirt şube başkanı Vesim Eviz ise Ne Haber Ajansına yaptığı açıklamada, hastaların kapıdan döndüğünü, doktorların hiçbir şekilde randevusuz muayene yapmadığını söyledi. Eviz, “Doktorlar sendikaların gölgesine sığınarak çeşitli grevlerle iş bırakıyor. Bu durum Siirt’te köylerden gelen hastaları da mağdur ediyor. Sendikalarla hükümeti vuruyorlar, sisteme kafa tutuyorlar. Doktorlar ile personeller de karşı karşıya geliyor. Genellikle randevusuz hastaları acil servisine yönlendiriyorlar. Çalışma şartları performans sistemi sağlık çalışanları arasında iş barışını bozuyor. 3600 ek gösterge herkese verilmeli. Bizler çalışanların sosyal haklarını ve mali özlük haklarını gözetiyoruz. Yardımcı hizmetler sınıfı da kaldırılmalı. Vekil ebe, hemşire ve aile sağlığı merkezinde çalışan dış personele kadro verilmeli. Mevcut performans sistemi sağlık çalışanları arasında iş barışını bozuyor. Doktorların da maaşlarına düzenleme getirilmeli.” dedi.  

Bakanlık: Randevusuz Hastalara da Bakılmalı

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce “MHRS’de Poliklinik Muayene Randevuları” konulu resmi yazı tüm illere gönderildi.

Sağlık Bakanlığından gönderilen yazı ile COVID nedeniyle uygulanmakta olan yalnızca MHRS sisteminden randevu alan hastalara muayene hizmetinin normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle  hem randevusuz hem de randevulu hastalara bakılması şeklinde değiştirilmesi talep edildi.

Yazıda, daha önce gönderilen “Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi,  randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması” şeklindeki talimatın COVID-19 salgınında normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle artık  “Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri”  şeklinde uygulanması gerektiği belirtildi.