Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar yaptığı açıklamada; "İlimizin iki büyük yataklı kurumu olan ÇOMÜ Tıp Fakültesi yeni binasına geçtiğinden beri sıkıntıların giderek arttığı bir gerçektir. Geçtiğimiz aylarda konuyu yine kamuoyuna yansıtmış ve basınla paylaşmıştık. Paylaşmasına paylaştık lakin sonuçları konusunda beklenti karşılandı mı? Tabiki hayır. Bizler sesimizi en yüksek perdeden çıkartarak haykırıyoruz. Ancak görüyoruz ki kulakları sağır gözleri kör dilleri lal olan anlayışlar var. Sizler:  İşler nasılsa yapılıyor mantığıyla hareket etmeye devam ettiğiniz sürece sorunlara çözüm olmayacağı gün gibi ortadadır. Sayın Rektörümüzün konuya vakıf olduğunu biliyor ancak duyarsız kalmayacağına olan inancım tamdır.

Koskoca yeni bina yapmakla övündüğümüz doğrudur ve olması gereken de budur. Eski izbe binadan kurtulup yeni yere taşındığında sevincimizi paylaşmaktan imtina etmediğimiz gibi sorunları da kamuoyunla paylaşmaktan geri durmayacağız. Olaylara duyarsız kaldıkça giderek büyüyen çözülmez hale gelen sorunlar yumağı olduğu gün gibi ortadadır. Evet ÇOMÜ Tıp Fakültesinin en büyük sorunlarından biri olan sağlık ve temizlik personeli olduğunu bütün idare yöneticileri bilmektedir. 80000 m2 olan alanda çalıştırdığınız  sağlık personel sayısı artık hastalara hizmet edemez bir sayı haline  gelmiş bir sayıdır. Daha önceki açıklamamızda da belirttiğimiz gibi 30 hastaya bir hemşire iddiamız devam etmektedir. Yaptığımız görüşmelerde sorundan haberdar olduklarını belirten yöneticiler çözüm konusunda ne yapmaktadırlar. En son yaptığımız görüşmede en azından 15 sağlık personeli alacaklarını söyleyen anlayışa sormak istiyorum.Yeni sözleşme döneminde sözleşme imzalamadığınız 10 kişi ile birlikte sayı 25 olmuştur. Daha 15 kişi için hiçbir işlem yapmamışken giden 10 kişi sağlık personelinin yerine kimleri çalıştıracaksınız?

Aylardır sağlık problemleri olan ve sağlık raporu olan bir hemşireyi personel yok diye yerini dahi değiştiremeyeceğiniz söylerken hiçbir sağlık mazeretti olmadığı halde nöbet tutulmayan yerlerde çalıştırmanızın nasıl bir açıklaması olur. Birileri kollanırken birilerine dayatılması kabul edilecek bir durum değildir. Sağlık problemi olan hemşire arkadaşımızın başına bir olay geldiğinde sorumlusu kim veya kimler olacaktır. Sağlık hizmeti verilen anlayışta sağlık problemleri yok sayılarak hareket etmek kabul edilmez bir durumdur ve gereği yapılmalıdır.

Çavdar, Buradan ÇOMÜ Tıp Fakültesi idarecilerine seslenmek istiyorum. Sağlık personeline ihtiyacınız tavan yapmışken, gereği personelin en ideal şekilde değerlendirilmesidir. Yönetici sayısında taviz vermeyen anlayışın tek savunması personel eksiğimiz var demesi çok manidardır. Personel yoksa temin edecek gereğini yapacak anlayışta ortadadır. Bizlere verdiğiniz cevabı sayın rektör hocaya da anlatın. Bu anlayışın böyle devam etmesinin mümkün olmadığını kendisinin anlayacağından çokça eminim.

Sayın rektörümüze ve siyasetçilerimize buradan açıkça seslenmek istiyorum. Güzide kurumumuz olan ÇOMÜ Tıp Fakültesi sağlık personellerinin dayanacak gücü kalmamıştır. Tutması gerekenden çok fazla nöbet tutarak ailesine ve çocuklarına ayıracak zamandahi  bulamamaktadırlar. %4 gibi bir maaş zammı artışı ile yaşadıkları ekonomik sıkıntılarda eklenince hayat yaşanmaz bir hal almıştır. Bu konu artık kanayan bir yaradır ve tedavisi zorunlu bir hal almıştır. Rektörlüğün yetkisinde olan ve halihazırda bekleyen 90 sağlık personeli alımı derhal yapılmalı çalışanların iş yükü azaltılmalı ve hastalara daha kaliteli bir sağlık hizmeti verilmelidir. Çanakkale halkı bunu hak etmektedir.

Bizlerin beklentisi şudur: ÇOMÜ tıp fakültesi hastanesi dış görüntüsünün heybetini içerisinde görev yapan tüm sağlık çalışanlarına da göstersin. Mutlu istekli ve gülen yüzlerle dolaşan sağlık çalışanlarının yanında kaliteli hizmet almış, tedavi olmuş ve mutlu ayrılmış hasta ve hasta yakınlarının olmasıdır. Bunları sağlayacak olan anlayış ta siz yöneticilere düşmektedir. Bulunduğunuz koltuklara bunun için getirildiğinizi unutmamalısınız. Artık mazeret üretmeyi bırakmalı ve icraat göstermelisiniz" sözlerine yer verdi.