Görüşmeyle ilgili uzun zamandır Cumhurbaşkanından randevu isteyen ve gün bekleyen Memur-Sen heyeti, sonunda uzun bekleyişlerinin ardından Cumhurbaşkanıyla görüşme fırsatı bulabildi. Görüşmenin detayları hakkında ne Memur-Sen nede Külliye kanadından herhangi bir açıklama yapılmazken, yıllarca sadece vaatler de kalan çözüm önerileri yerine, sağlık çalışanları başta döner sermaye sorunu olmak üzere hükümetten icraat bekliyor.

Sağlık-Sen'in Cumhurbaşkanı Görüşmesi Açıklaması! haberimiz için tıklayınız.

Kulislerde, Memur-Sen heyetinin Sayın Cumhurbaşkanından sözleşmeli personel istihdamı, döner sermaye adaletsizliği, 3600 ek gösterge, personel yetersizliği gibi konularda destek istediği konuşulurken, Cumhurbaşkanının Memur-Sen heyetine Sağlık Bakanlığının döner sermaye yönetmeliği konusundaki çalışmasını söylediği öğrenildi. 

Ancak bilindiği üzere Ağustos ayında Cnn Türk’de konuşan Bakan Fahrettin Koca, Döner Sermaye değişikliğine dair yönetmeliğin eylül - ekim ayı gibi yürürlüğe gireceğine söylemesine rağmen, aradan geçen aylara rağmen bir daha yönetmelik değişikliği konusuna değinme tenezzülünde dahi bulunmamıştı.