Genel Başkan Ümit Karataş açıklamasına şöyle devam etti; Aile Sağlığı Merkezleri’nde oluşacak yığılmalardan ve işleyişin aksamasından dolayı ciddi endişelerimizin olduğunu ve sadece Covid-19 aşılaması için 50 milyon doz aşılama yapılacağını ve bu durumun merkezlerimizde ciddi yığılmalara neden olacağını belirtmiştik.Hem kuruma başvuran vatandaşlar hem de çalışanlar ciddi risk altında olacağından bu işlemin tek bir merkezden yapılması her açıdan riskli olacağından acilen covid-19 aşılama merkezleri belirlenmelidir dedik ve bu şekilde vatandaşların hem aşıya erişimi kolaylaşacak hem de Aile Sağlığı Merkezleri’nde işleyişimiz minimal düzeyde aksayacaktı diyerek Aile Sağlığı Merkezlerinde verilen sağlık hizmetinin aksamaması adına bunun gerekli olduğunu ifade ettik.

17 Aralık'ta yapmış olduğumuz" Covid-19 Aşılama Merkezleri belirlenmeli" açıklamamızdan sonra 5 Ocak 2021 tarihinde Sağlık Bakanlığı, 81 ilin Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği yazı ile aşılama için Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nin (MHRS) kullanılacağını ve Covid-19 aşılamasının tüm Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ile Kamu, Özel ve Üniversite Hastanelerinde oluşturulacak merkezlerde yapılacağını duyurdu. Aşılar ASM ile kamu, özel ve üniversite hastanelerinde oluşturulacak Covid-19 aşı uygulama merkezlerinde yapılacak. Aşı olacak vatandaşlar bu merkezlere Merkezi Hastane Randevu Sistemi sistemi üzerinden alacakları randevu ile başvuracak.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 81 ilin Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği yazı ile, bu güne kadar ASM ve bakanlığa bağlı kamu hastaneleri için hizmet veren MHRS'nin kapsamının genişletildiğini duyurdu.  Buna göre Covid-19 aşısı uygulama süreciyle birlikte ( ilk defa) Özel ve Üniversite (Kamu/Vakıf) hastaneleri de MHRS sistemine dahil edilmiş olacak.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin imzasıyla gönderilen yazıda “Aşı uygulamasının MHRS sistemi üzerinden randevulu bir şekilde yapılması için sistemde kayıtlı olmayan özel ve üniversite (Kamu/Vakıf) hastaneleri de MHRS sistemine tanımlanacaktır.

Bu konuda Sağlık Bakanlığı nezdinde görüşmelerimiz karşılık bulmuş, Aile Sağlığı Merkezlerine yıkılmak istenen yük paylaştırılarak Covid-19 aşılama merkezleri oluşturulmasının sevincini yaşıyoruz. Kamu Sağlık-Sen olarak Sağlık Çalışanlarının yanında yer almaya devam edeceğiz! Çözüm ve öneri Sendikacılık anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz" dedi.