2020 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Görevde Yükselme Sınavı için hazırlanan Dijital Kitabı Hürriyet Sağlık Sen Genel Merkezi resmi sitesinden kendi kitabı gibi yayınladı.

Sağlık Sen tarafından hazırlanan Görevde Yükselme kitabını sanki Hürriyet Sağlık Sen tarafından kendileri hazırlamış gibi yayımlanması emek vurgusu yapan Hürriyet Sağlık Sen’i sevenleri şaşırttı.

Öte yandan 2023 yılında yapılacak Görevde Yükselme sınav konularında değişiklik olmasına rağmen 2020 yılındaki sınav müfredatına göre hazırlanan kitabı yeni hazırlanmış gibi Hürriyet Sağlık Sen’in üyelerine duyurulması çalışanları ayrıca şaşkınlığa uğrattı.

KÜNYEYİ DEĞİŞTİRMEYİ UNUTMUŞLAR

Hürriyet Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından hazırlandığı iddia edilen dijital kitabın künye bölümünde ise “Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından hazırlanmıştır” ibaresini kaldırmamaları üzerine kitabın çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada emek hırsızlığı yapmakla suçlanan Hürriyet Sağlık Sen ya da Genel Başkan Erdoğan Çıkmak tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken sosyal medya kullanıcıları “emek hırsızlığı, emek hareketine sığar mı?“eleştirisinde bulundu.