Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak 1. Olağan Genel Kurulda yaptığı konuşmada sendika olarak Samsun’dan yola çıkalı 6 ayı geride bıraktıklarını ifade ederek yapamazlar, başaramazlar diyenlere rağmen binlerle ifade edilen büyük ve güçlü bir sendika olduklarını söyledi.

Başarıyı hep birlikte yakaladıklarını dile getiren Çakmak bu süreçte kamu çalışanlarının gerçek anlamda sendikacılara ihtiyacı olduğunu gördüklerini ifade etti.

Hürriyet Sağlık Sen 1. Genel Kurulunda Genel Başkan Erdoğan Çakmak şu şekilde konuştu:

Artık siyasetin gölgesinde olmayan, emirleri siyasi parti genel merkezinden almayan sadece ve sadece kamu çalışanlarının arka bahçesi olan ancak onların yanında onlara destek önünde ise yol gösterici olan sendikalara ihtiyaç olduğunu gördük. Bizler bu hürriyet yoluna bunun için çıktık.

Bu yola çıkarken birçoğumuz birbirimizi tanımıyorduk. Ortak paydamız olan hak mücadelesi bu hürriyet yolunda bizleri birleştirdi. Görmeden bir birimize değer verdik. Bir birimizi sevdik. Destek olduk. Büyüdük. Büyümeye ise devam edeceğimizden şüphemiz yok. Tabi büyümek sadece sayısal anlamda değil. Biz gücümüzü sayımızdan çok vereceğimiz hak mücadelesinden alacağız.

Bu mücadeleyi verirken kimseyi kırmayacağız. Kimseyi üzmeyeceğiz. Sırf üye yapmak için sendikal fikriyatımızdan ödün vermeyeceğiz. Çizgimizden savrulmadan mücadele vermek en büyük ilkemiz olacaktır. Tabi şimdi mücadele diyoruz da mücadeleden kasıt ne?

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları çok. Biz bu sorunları biliyoruz. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması , sözleşmeli ve iş güvencesiz çalışma şartları , mobbingler, Aile Sağlığı merkezlerinin ticarethane olarak görülüyor olması , Ek ödemelerde ki adaletsizler , liyakatsiz yöneticiler, ağır çalışma koşulları saymakla bitmez bu sorunlar. Dediğimiz gibi biz bu sorunların farkındayız. Bu sorunları çözümü için gerek söylem, gerek dava , gerekse Ankara da başkentte bakanlığın önünde binlerce kişi ile eylemse eylem ne gerekiyorsa yapmaktan ödün vermeyeceğiz.