Hekim sendikasında Sosyal İşler ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan N.U., Sağlık Bakanı Koca’ya seslenerek, Hemşirelik Yönetmeliği‘ndeki tanımlı görevlerini yerine getirmeyen sağlık personellerinin her geçen gün arttığını iddia etti.

Genel Başkan Yardımcısı N.U., Hekim Sendikası olarak yönetmeliğin uygulanması konusunda sağlık idarecilerin gereken hassasiyeti göstermelerini beklediklerini söyledi.

Diğer taraftan Hekim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı N.U.’nun açıklamalarından sonra sosyal medyada sağlık profesyonelleri gösterdikleri örnek işlemler ve haricindeki binlerce işlemi kendilerinin yaptıklarını ancak bunun puanının hekimlere yazıldığını belirterek hekimlerin görevini yapmayın çağrısında bulundu.

Polise, "Sen Kim Oluyorsun da Beni Arıyorsun"

Öte yandan Sağlık personelleri işlerini yapmıyor diyen Sendika Genel Başkan Yardımcısı N.U.'nun 2018 yılında Sağlık Müdürü olarak görev yaptığı Şırnak'ta polis kontrolünde aracı durdurulmuş, görevini yapmak isteyen Memurlara "Sen kim oluyorsun da beni arıyorsun lan. Sicilini ismini ver lan bana, görüşeceğiz seninle" diye bağırdığı ulusal basına yansımıştı. N.U., hakkında polis memurunu engellediği ve tehdit ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.