Tüm siyasi parti milletvekillerinin ya direk ya indirek FETÖ ile irtibatları olduğunu söyleyen Hekim Sen Genel Başkanı Kurban, “bu konuda şahit olduğu olaylara girmeyeceğini söylemesi ise kafa karışıklığına neden oldu.

Kim kabiliyetli ise adeta kapıyorlardı diyen Hekim Sen Genel Başkanı “sadece başka gruplarla ilişkisi olanlara bir şey yapamadılar. Bu kadar düzgün ve gayretli bir çalışma ben çok nadiren gördüm” dedi.

Cumhurbaşkanını Örnek Gösterdi

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener’in “sağlıkta FETÖ” başlıklı yazısıyla gündeme gelen Hekim Sen Sendikası Genel Başkanı Adil Kurban, Cumhurbaşkanı ve tüm siyasi parti milletvekillerinin FETÖ tarafından düzenlenen Türkçe olimpiyatlarına katıldığını, Milletvekillerinin ya direk ya indirek FETÖ ile irtibatlarının olduğunu söylemesi büyük yankı uyandırdı.

Hekim Sen Genel Başkanının sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması şu şekilde:

Bakın bu milletin çok büyük bir kısmı türkçe olimpiyatlarına koşa koşa izdiham olurcasına gitti. Bu milletin Cumhurbaşkanı o olimpiyatlarda konuştu hatta fetö'yü konuşmasında davet etti. Tüm siyasi parti milletvekillerinin ya direk ya indirek fetö ile irtibatı vardı. Bu konuda hatta şahit olduğum olaylara girmeyerek devam ediyorum. Kim kabiliyetli ise adeta kapıyorlardı. Sadece başka gruplarla ilişkili olanlara birşey yapamadılar. Bu kadar düzgün ve gayretli bir çalışma ben çok nadiren gördüm. Benimde doğal olarak onlarla irtibatlı iş arkadaşlarım vardı. Kimin yoktu ki ! Bu da çok normal. Bugün itirafçı olup hapisten çıkan gazeteciler şimdi etrafta kim varsa fetö iftirası atıp prim topluyor. O kadar onlarla görüşmüş kendine hatta fayda sağlamış herkes sanki hiç görmemiş gibi davranıyor. Bakın burası bir sendika üstelik öyle bir sendika ki terörle bağlantılı kimseyi kabul etmeyeceğini beyan etmiş, bunun için hatta siyasi kesimlerden tepki almıştır.

BU SENDİKA TÜZÜKTE BELİRLENMİŞ AMAÇLARINDAN SAPTIRILAMAZ VE HİÇBİR SİYASETE ALET EDİLEMEZ.

Aleyhimizde bile olsa doğruyu söyleriz. Şimdi bu tüm onları tanıyan işbirliği bile yapmış onlarla öyle yada böyle ilişkili vatandaşlarımız bu topraklarda yaşıyor ve yaşayacak. Bu milletin başındaki lideri bizi aldattılar demedi mi ! Onların aldanması da doğal karşılanmalı ama kardeşim kimsenin kıçı kavun değil ki kim onlarla daha çok görüştü daha az görüştü bilelim. Bizim bazı yerler ile bir ilişkimiz yok ki, bazıları gibi mahkeme dosyalarına kadar elimize geçirelim. Biz kamu personeli ise savcılık sicili temiz ise çalışırız. Özelde çalışıyor ama yetki sertifikaları varsa çalışırız. Herhangi bir terör bağlantısı şüphesi bile olsa asla çalışmayız. Zaten sendika bu durumda teröre destek vermekten tüzüğü gereği kendisini lağveder. Çamur at izi kalsın nevinden işler yaftalamalar bizi bağlamaz. Şunu da hatırlatayım bir çok gazeteci cinayeti şantaj nedeniyle oluyor. Yani bu meslekte bunlar var. Şimdi yoldan su alacağız satıcıdan güvenlik soruşturmasını mı isteyeceğiz ! Veya bir avukatla çalıştık her izni var aktif çalışan bir avukat nerden daha derinlerden istihbaratımız olabilir. Tespit edilirse çıkarırız ama haksızlık etmeden. Varsa cezası çeker.

İç İşleri Bakanlığı'ndan terör iltisaklı olup olmadığımızın tespitini istedik. Onlar usul olarak bulurlarsa bunu savcılığa havale ediyor yoksa bile bildirmiyorlarmış. Nasıl usulse zira kanuna uygun değil. Tamam dedik birde savcılığa verdik ve vermeye devam ediyoruz.

Peki sendikamız niye hedefte ?! Sizlerin anlamayacağına inanamıyorum ama başından beri DOSDOĞRU hekimlerin yanında olan her sağlık çalışanına yapılan haksızlığa da karşı duran, siyaset üstü yapısını tüzüğüne neredeyse değiştirilemeyen madde halinde adeta çakan münferit değil tamamen heterojen, her siyasi görüşten hekimin bulunduğu en çok hekimi barındıran ve hekimlerin haklarının sömürülmesine rantiyerlerce ele geçirilmesine karşı duran , hedefi mutlu hekim, mutlu sağlık çalışanı, mutlu hasta, ideal sağlık sistemi olan bunların tamamını ve daha fazlasını kendinde bulunduran TEK SENDİKADIR. İşte bu sendika hedef olmaz da ne olur !!! Onun için başta hekim meslektaşlarım biran önce kendi sendikanıza gelin kaybedecek vakit yok siyasi olarak ayrışamayız bunu bildiğinizi ümit ediyorum.

Cumhurbaşkanına ve tüm siyasi parti millervekililleri fetö ile irtibatlı diyor. Bildiklerim var diyor (savcılar ifadesini almalı, üstü kapalı tehdit), Atatürkçülere başka grup diyor, çevresinde fetö ile irtibatlı iş arkadaşları olduğunu beyan ediyor, gazetecileri cinayetleri konusunda bilgisi olduğu algısı yapıyor ( şantaj sebepli diyor), çalışanlardan adli sicil kaydını istemeden ise aldıklarını kabul ediyor, diğer hekim sendikalarını kabul etmiyor , kendisini tek sayıyor...