Hekim Birliği Sendikası’ndan kamuoyuna yapılan açıklamada:

Türk Tabipler Birliği; Tabipler arasında mesleki deontoloji ve dayanışmayı koruma ve meslek mensuplarının hak ve yararlarını korumak amacıyla kurulmuş, kamu kurumu niteliğinde mesleki bir kuruluştur. Türk Tabipler Birliği ve Tabip Odaları, kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın TTB Başkanı sıfatıyla yaptığı siyasi ve ideolojik açıklama ile Hekimlik mesleğini korumak amacıyla kurulan mesleki kamusal kuruluşun amaçları dışına çıkmıştır.

Amacının dışına çıkıldığı gibi siyasi ve ideolojik söylemleriyle hekimlik mesleğine zarar vermektedir. Bu sebeple hekimlik mesleğinin zarar veren bu açıklamayı kınıyoruz.

Bu açıklamalar nedeniyle başta TTB olmak üzere Cumhuriyet Savcılıkları ve devletimizin ilgili kurumları gereğini yapmalı, hekimlik mesleğine siyasi ve ideolojik söylemlerle zarar verilmesi engellenmelidir.

"Meslek örgütünün amacı, meslek mensuplarının hak ve yararlarını korumaktır. Bu amaç dışında faaliyette bulunamaz. Hekimlik mücadelesi amacı dışında, Hekimliğe zarar verecek hiçbir davranışı kabul etmiyoruz."