Bu mücadele başladıktan sonra bir dizi kararlar alındı ve uygulamaya konuldu. Bu kararlardan birisi de esnek mesai uygulamasıdır.

Özellikle hastanelerin bazı birimlerde esnek mesai uygulaması yapılabilmekteyken pek çok birimde ise esnek mesai uygulamasına geçilememektedir. Bu durum ise çalışma barışını yaralamaktadır. Sağlık çalışanları görevinin başında ve her türlü riske karşı işini severek yapmaya devam etmektedir ve edecektir ancak esnek mesai uygulaması yapılamayan birimler için yeni bir sistemi konuşmanın tam zamanıdır.

Haftada 40 saat ve daha fazla çalışmak zorunda kalan Çalışanlarımıza 24 saat üzeri ek mesai yazılarak personel arasındaki ortaya çıkan eşitsizliğin önüne geçilmiş olacaktır.

Bunun yanında aylık mesaisini doldurup bunun üzerine 120 saatten fazla mesai yapan birimler de bulunmaktadır. Bu durum için de en fazla 120 saat fazla mesai uygulanır ibaresinin kaldırılıp yapılan fazla mesainin tamamının ödenmesi gerekmektedir.

Yukardan bahsettiğimiz önerilerin yerine getirilmesi sağlık personeli arasındaki çalışma barışını yeniden tesis edecek ve devlet ile vatandaşın arasındaki bağı eşit uzaklıkta tutacak ve güçlendirecektir. Öyle görünüyor ki yol uzun ve meşakatlidir. Bu yolda tüm yükü omuzlayıp ardına bakmadan yürüyenlere bin selam olsun

Faruk Bulut
Türk Sağlık Sen
Erzurum Şube Başkanı