Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal gündeme ilişkin Mardin'deki temsilcileri bilgilendirirken gelen soruları da cevaplandırdı.

Sağlık-Sen’in 25 yılı aşan bir geçmişe sahip olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Durmuş, “Biz büyük Sağlık-Sen ailesi olarak her zaman haksızlıkların karşısında durmayı kendimize şiar edindik. Sağlık-Sen’li olmak, hak ve özgürlüklere sahip çıkmak; iş hayatındaki haksızlıklarla mücadele etmek demektir. Biz rotamızı tarihi gerçekliğimize ve gelecek tasavvurumuza göre çiziyoruz. Eğip bükmeden emek vererek alın terimizle mücadele ediyoruz. Elbette biz sağlık çalışanları olarak hakkımız olanı talep ediyoruz. Çalışma hayatında barış ve huzur, refahtan da payımızı istiyoruz” diye konuştu.

“Sistemin Adaletsiz Olduğu Konusunda Herkes Hemfikir”

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde önemli kazanımlar elde ettiğini dile getiren Durmuş, “Sağlık-Sen olarak biz masada mücadele ettik. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını memnun edecek kazanımların altına imza attık. Bu kazanımlar uzun bir mücadelenin meyveleri” diye konuştu.

Devam eden sorunlar içinde mücadele ettiklerine dikkat çeken Durmuş, döner sermaye adaletsizliğinin sağlık çalışanlarının en büyük sorunu olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Döner sermaye sistemi mağduriyet oluşturmaya, emeği yok saymaya devam ediyor. Her platformda, tüm yetkililere bu sistemin geldiği noktayı anlatıyoruz. Kimse bu sistem adaletli diyemiyor. Çünkü sistemin adaletsiz olduğu konusunda herkes hemfikir. Artık döner sermaye sistemindeki kurgunun değiştirilmesi, adaletli hale gelmesi gerekiyor. Bıçak kemiğe dayandı. Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üzerine düşen görevi yerine getirmeli.”