Ahmet Doğruyol yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

1-yaşanan bu olay her gün yaşanan yüzlerce olaydan sadece bir tanesidir.

2-Yaklaşık 20 yıldır uygulanan sağlıkta dönüşüm programıyla gelinen noktadır. Devlet Hastanelerinde uygulanan performans sistemiyle Sağlık sistemimiz, işletmeye dönüşmüş, hasta sağlığından ziyade devlet hastanelerinin para kazanması ön plana çıkmıştır.

3-Kamunun sağlık hizmetleri sunumunun her geçen gün, kalitesi düşmekte, hastalarımız özel hastanelere mahkum edilmektedir. Ve özel hastane sayısı her geçen gün artmaktadır.

4-Her geçen gün Sağlık Bakanlığında hizmet veren doktor sayısı azalmaktadır. 15 yıl önce 4-5 dahiliye uzmanının olduğu devlet hastanelerinin pek çoğunda bu gün dahiliye uzmanı yada uzman doktor kalmamıştır.

5-Doktorlarımızın yada sağlık çalışanlarımızın kamudan özel hastanelere yada yurt dışına gidişlerinin altında ekonomik nedenler elbette vardır. Ancak sebep sadece ekonomik nedenler değildir. İtibarsızlaştırılan meslekleri ve sağlıkta şiddet vb sebeplerde önemli etkenlerdir. 

Onlarca sebep sıralanabilir. 

Yetkililere Uyarıyoruz. Sağlık sistemimiz bir an önce acilen masaya yatırılmalı ve 10-20-30-50 yıllık sağlık planlamaları yapılmalıdır.

Bu hızla gidersek 3-5 yıl içinde devlet sağlık hizmeti sunumunu veremeyecek konuma gelebilir.