Meclis konuşmasında söz alan Adana Milletvekili Orhan Sümer, 3+1 sözleşmeli olarak çalışan tüm kamu memurlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. 

GSS, 1+1 talebini Meclis’e taşıdı

Geçtiğimiz haftalarda 3+1 sözleşmeli memurlar için geniş katılımlı bir çalışma şurası düzenleyen Genç Sağlık Sendikası, bu hafta da hız kesmeden çalışmalarını sürdürdü. Sendika yetkilileri, hazırladıkları raporları iletme amacıyla dün külliyede bulunurken, bugün ise Meclis'teydi.

Sözleşmelilerin sorunları Meclis’te

Meclis Genel Kurulunda konuşan Adana Milletvekili Orhan Sümer 3+1 sözleşmeli memurlar için atandıkları yerde dört yıl çalışmadan becayiş yapamamak da eğitim tayini gerçekleştirmediklerini söyledi.

Orhan Sumer

Sümer: Uygulama 1+1 yıl olmalıdır

Ayrıca, "Eşi kamu çalışanı değilse eş durumundan tayin talep edememekte" olduklarını ifade etti. 160 binden fazla sağlık ve sosyal hizmetler çalışanının, kendilerini mağdur eden bu uygulamadan dolayı 1 yıl + 1 yıl daha bulundukları yerde çalışma talep ettiğini vurguladı. 

Kamu Sen, Tasarruf Paketini Kamuya Yararlı Bulmadı Kamu Sen, Tasarruf Paketini Kamuya Yararlı Bulmadı

“Emekçilerin aile birliği sağlanmalıdır”

Bu düzenlemenin kamuda çalışan yaklaşık 300 bin emekçiyi doğrudan ilgilendirdiğine dikkat çeken Milletvekili Sümer, Kamu emekçilerinin aile birliğinin sağlanması için sürenin makul yıla indirilmesi gerektiğini belirtti. 

Eşler ayrı şehirlerde ayrı evlerde yaşamaları mümkün değil

Özellikle ekonomik krizin en çok zorlandığı sabit maaşla çalışan kamu emekçilerinden eşlerinin ayrı şehirlerde ayrı evlerde yaşamalarının Türkiye'nin bu ekonomik koşullarında mümkün olmadığını dile getirdi. 

Bakanlıklar gerekli çalışmayı yapmalı

İlgili bakanlıkların, çalışma zorunluluğu süresi ve tayin hakkıyla ilgili yüzbinlerce çalışanın taleplerini dikkate alarak gerekli düzenlemeleri yapması gerektiğini ifade etti.