Türk Tabipler Birliği’nin öncülüğünü yaptığı “emek bizim söz bizim, sağlık hepimizin” sloganıyla anıt parkta yapılan beyaz mitinge katılım yoğun oldu.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden Ankara’ya gelen binlerce sağlık çalışanı, sloganlarla alana girerken mitinge çok sayıda siyasi parti ve sendika temsilcisinin de katıldığı görüldü.

Hükümete seslenen sağlık çalışanları 10 maddelik acil taleplerini açıklayarak bir an önce hayata geçirilmesini istediler.

Sağlıkçıların Talepleri Şunlar:

  • Sağlık Çalışanlarının Koşullarında Ve Ücretlerinde İyileştirme, 
  • Çalışma Şartları, 
  • Randevu Sistemi, 
  • Doktorların Güvenliği, 
  • İstihdam Politikaları, 
  • Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin İyileştirilmesi

Sağlıkçılar taşıdıkları döviz ve pankartlarda hükümete sorunlarını aktarırken miting esnasında sık sık “sağlık haktır parayla satılamaz” sloganlarının yükseldiği duyuruldu.

Anıt park'ta düzenlenen beyaz miting de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da özel yer veren sağlık çalışanları “Yeter! Fahrettin Bizi Kahrettin” pankartlarıyla mesaj verildiği görüldü.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı:

“Aylardır alanlarda, ‘Emek bizim, söz bizim’ dedik. Emeğimizi değersizleştirenlere karşı bizi küçücük poliklinik odalarına sıkıştırıp birbirimizden ayıranlara, performansa mecbur edip yoksullaştıranlara, sağlıkta dönüşümün tahrip ettiği sağlığımızı günah keçisi yapanlara inat değerimizin farkındayız. Biz, sağlığımızı korumak için, nitelikli ve etik değerlerle bütünleştirdiğimiz hekimliği sürdürebilmek için mücadele ederken Ankara’da hep birlikte seslerimizi birbirimize katıyoruz. Toplumda sağlıksızlık üreten ne varsa ona karşı mücadelemiz. Bizi emeğimize yabancılaştıranlara, yalnızlaştırıp yarıştıranlara karşı emeğimizden, birlikte değiştirebilmekten aldığımız güçle buradayız.”