Türk Sağlık Sen  Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, geçtiğimiz haftalarda Darıca Farabi  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki personelin görevleri dışında çalışmaya zorlandıklarını iddia etmiş Çeker’in açıklamaları sonrası iddialara cevap veren hastane Başhekimi Mustafa Güneş, sendikaya bağlı hastane personelinin bu dönemde mücadeleden kaçtığını ifade ederek Vatan haini ifadelerini kullanmıştı. Güneş’in ifadeleri sonrası Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Güneş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

“BİZİM İÇİN ÖNCE VATAN GELİR”

Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’de yaşanan gelişmeler hakkında Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker’i önceki gün Ankara’ya çağırdı. Yaşanan olaylar ile ilgili bilgilendirme dosyasını Genel Başkan Önder Kahveci’ye veren Çeker’e, sağlık çalışanlarına böylesi ağır hakareti eden kişilere asla müsahama gösterilmeyeceğini ve gerekli tüm girişimlerin yapılacağı belirtildi. Genel Başkan Kahveci, “ Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Merkezimizin milli ve manevi konulardaki hassasiyetleri herkes tarafından bilinir. Bizim için önce vatan gelir. Hiç kimse çalışanlarına böylesi bir ifadeyi kullanamaz. Genel Merkez olarak hukuk komisyonumuz bu konunun takipçisi olacak ve canları pahasına çalışan sağlıkçılarımıza kimse böylesi hakaret etmenin cezasız kalmayacağını bilmesi gerektiğini öğreteceğiz” dedi.

“HİÇ KİMSE BÖYLE BİR HADSİZLİĞİ HAK GÖRMESİN”

Genel Başkan Önder Kahveci’nin talimatı üzerine Türk Sağlık-Sen Genel Merkezinde Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse başkanlığında sendika avukatları ve Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker’in katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, “Vatan bizim için olmazsa olmazdır. Şimdi bir başhekim sözlü ve usulsüz görevlendirme yapmak isteyecek, buna karşı çıkan ve kanuni hakkını arayan sağlık çalışanlarımıza istirahatli iken evinde klavyenin başına geçerek, kişisel sosyal medya hesabından, ‘Vatan haini’ gibi sözleri yazacak. Hiç kimse böyle bir hadsizlik yapmayı kendinde hak görmesin” dedi.

GENEL MERKEZ DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Genel Başkan Yardımcısı Köse açıklamasının devamında ise, “Kimse yapanın yanına da kar kalır diye de düşünmesin. Devlette işleyiş bellidir. Burası hukuk devletidir. Genel Merkez olarak ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda da bulunacağız. Türk Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının teminatıdır. Bu konu unutulur ve hiçbir şey olmamış gibi birileri yine o koltuklarda oturacağını düşünüyorsa yanılıyor. Bizler bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın da böylesi bir olayda gerekli işlemleri yapacağından şüphemiz yoktur” diyerek sözlerine son verdi.