Yazıyı okuyanlar şunu diyebilir; iyi de Memur-Sen konfederasyonunun en büyük parçası Eğitim-Bir Sen, yani eğitimcilerin, öğretmenlerin üye olduğu kol. Haliyle de üye sayısı fazla olması hasebiyle başta iller olmak üzere genel merkezde de yetkili ve etkili eğitimciler olmalıdır.

İşin özeti direksiyondaki şahıs öğretmen. Önceliği öğretmen. Derdi öğretmen. Çabası öğretmen. Kavgası, gayesi öğretmen…

Sayın genel başkanın bugün basında bir açıklaması vardı. Toplantının detaylarında çok fazla konu olsa da manşet daha doğrusu öne çıkan tek cümle “öğretmenlerin maaşlarına zam yapılmalıdır

Öğretmenin, memurun, çiftçinin, işçinin, tüm bireylerin insan onuruna yaraşır bir ücretle yüksek hayat standartlarına sahip olarak yaşamlarını sürdürmesi, gelecek kaygısı taşımaması her kesimin ortak temennisidir.

Ancak, sağlık çalışanlarının yorulduğu, yıprandığı hatta ve hatta her gün öldüğü bir dönemde, seslerini duyurmak için her yolu denedikleri, tükendikleri, bittikleri bir dönemde sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğunun üyesi olduğu Sağlık-Sen’in de bağlı olduğu konfederasyon başkanı olarak bugün öğretmenler için zam talebinde bulunmak en basit tabirle sağlık çalışanları ile alay etmektir!

Asgari ücret sınırında maaş alan sağlık çalışanları ile ilgili tek kelime etmeden, pandemi döneminde, normal zamana göre katbekat iş yükü artan ve 0 TL 1 TL 7 TL gibi dalga geçer gibi performans ek ödemesi alan ve kamuoyunda çift maaş algısı oluşturulan sağlık çalışanı için kılını kıpırdatmadan bugün sadece öğretmeleri amiral gemisi yapmanız vicdansızlıktır!

Siz daha konfederasyon içerisinde birliği sağlayamıyorsunuz ki, talepleriniz de bir samimiyet olsun, gerçeklik olsun, masanın diğer tarafında yer alan kamu temsilcileri sizi nazar-ı dikkate alsınlar.

Siz sağlık çalışanlarının taleplerinden haberdar mısınız?

Şu ana kadar kaç sağlık çalışanı yaşamını yitirdi?

Yoğun bakımda virüs ile savaş veren hemşire emeğinin, alın terinin, formasının hakkını aldı mı?

Belki laf olsun diye, belki mecburiyetten dost meclisinde denk gelir söylemeniz falan gerekir aklınızda bulunsun; aralık ayı bitiyor, sağlık çalışanı kasım ayında yaptığı performansın ödemesini, yani terlettiği formanın hakkını daha alamadı! Alacak mı? Neye göre alacak onu da bilmiyor? Hani bir yerde sorarlarsa mahcup olmayın, cevap verin diye söyledim bunu da.

Ama şöyle de bir gerçek var ki; sizin adınıza tüm eleştirilerin hedefinde olan, bir türlü derdini anlatamayan, günah keçiniz, Genel Sekreteriniz var, rahatlığınız biraz da bundan sanırım.

Turan Karaoğlu