Yıllardır merakla beklenen sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge konusunda da büyük bir emek ve mücadele sonucunda kamu görevlileri lehine kararlara imza attıklarını söyleyen Yalçın, “Önümüzdeki yıl bakanlık ve yetkili sendika ilgili konuları görüşerek 2022 yılı sonunda nihai karara varıp konuyu meclise götürecek.

Cumhurbaşkanımız da Memur-Sen Türkiye Buluşması’nda bu konuyu tekrar dile getirdi. Yapılacak komisyon çalışmaları neticesinde sözleşmeliler ile kadrolu kamu görevlileri arasındaki birçok fark ortadan kalkmış olacak. 3600 ek gösterge konusu da karara bağlandığında emeklilik ikramiyelerinde 30 bin liraya kadar bir artış olması öngörülmekte. Ayrıca 3600 ek gösterge başlangıçta dört meslek grubu üzerinden ifade edilmekteydi. Biz bu konuyu karara bağlarken çalışmanın tüm meslek grupları üzerinde yapılması adına imza altına aldık.

Çözüme kavuşturulan bu konuların kolay elde edildiği sanılıyor ya da bazı kesimler bizim başarımızdan kendine pay çıkarmaya çalışıyor. Ancak şu kesinlikle bilinmelidir ki toplu sözleşme dönemine girildikten sonra bu ve bunun gibi birçok kazanımın elde edilmesi için tüm teşkilatlı gücümüzle gece gündüz demeden çalıştık. Anadolu Meydanı’nda 20 bini aşkın üyemizle sahada sesimizi yükselttik ve masada taleplerimizi çözüme kavuşturduk. Kimse kimseye mücadele etmeden bir şey vermiyor, bunun herkes tarafından bilinmesi gerek” dedi.