Sağlık Sen Gaziantep Şubesi delege seçimlerinin yankıları sürüyor. Hastanelerde mevcut müdür ve müdür yardımcısı olarak görev yapan sözleşmeli idarecilerin Sağlık Sen’in delegesi seçilebilmek için sağlık çalışanlarından oy istemiş ancak sağlık çalışanları bürokrasiye geçit vermemişti.

Delege seçimlerinde adeta sandığa gömülen hastane müdür ve müdür yardımcılarının durumu ise Ak Parti kulislerinde tartışma yarattığı belirtildi. Gerek Ak Parti camiasında gerekse de sağlık camiasında; “personelin oyunu dahi alamayan, personelin güvenini kazanamayan birisinin nasıl müdürlük yapmaya devam edeceği” sorusunun cevabı aranıyor.

Sağlık alanındaki hizmetlerdeki başarı ya da başarısızlık hükümetin oy oranını doğrudan etkilediği bilinirken hem hastaların hem de sağlık personelinin memnuniyetsizliğinin her geçen gün arttığı bir ortamda hastane müdürlerinin işi gücü bırakıp delege olmak için günlerce görevlerini ihmal etmesi toplumdan büyük tepki çekmişti.

HASTANELER OY KAYBETTİRECEK

Ak Partiden bazı partililer ise sağlık reformunun büyük puan kazandırdığını hatırlatarak kötü yönetilen hastanelerin büyük oy kaybettireceğine dikkat çekiyorlar.

HASTANE MÜDÜRLERİ AK PARTİYE PUAN KAYBETTİRECEK

Sendika seçimlerine odaklanan ancak sağlık çalışanları arasında bir karşılığı olmadığı için delege dahil seçilemeyen hastane müdürlerinin son durumu Ak Parti kulislerini oldukça hareketlendirdi. Ülkenin resmen olmasa da fiilen seçim sürecine girdiği hatırlatırken mevcut hastane müdürlerinin olası bir seçimde Ak Partinin büyük puan kaybetmesine neden olacağı ileri sürüldü.

SÖZLEŞMELİ İDARECİLERİ SEÇENLER NASIL TAVIR TAKINACAK

Ak Partinin önümüzdeki yıl tarihinin kritik seçimlerine gireceğini belirten bazı kesimler, bir oyun bile çok önemli olduğu bir ortamda Ak Partiye oy kaybettirecek hiçbir şeye izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Böyle bir durumda Ak Parti de sözleşmelere yön veren üst düzey isimlerin kendi arkadaşlarını mı yoksa hükümetin geleceğini mi göz önüne alarak nasıl bir tavır alacağı ise merakla bekleniyor