Şanlıurfa Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri, tüm Dünya’ya hızla yayılan koronavirüs salgınında yaşanan sorunlar ve sağlık çalışanların yaşadığı son durumlarla ilgili basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklaması Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri İl Binasında düzenlenirken açıklamayı ise Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Urfa Şube Başkanı Selma Ateş yaptı.

Başkan Selma Ateş: “Sağlıkçılara uygulanan covid prosedürleri ve nöbet borçlanması; Bu süreçte sağlık emekçileri insanüstü çaba sarfetmiştir. Yetkililer de bu durumu görmüş olacaklar ki vatandaşa uygulanan covid prosedürleri, sağlık emekçilerine uygulanmamıştır” diyerek duruma tepki gösterdi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI AKIL DIŞI UYGULAMALARA MARUZ KALMAKTADIRLAR”

Sözlerine Sağlık çalışanları akıl dışı uygulamalara maruz kalmaktadırlar diyerek başlayan Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Urfa Şube Başkanı Selma Ateş: “Pandemi nedeniyle toplum olarak oldukça zor bir süreçten geçmekteyiz. Elbette bu süreci daha da zorlaştıran, halkın sağlığını korumak konusunda doğru politikalar üretmeyerek,sürekli değişen ve keyfi uygulamalara da fırsat veren siyasi iktidarın yönetim anlayışıdır.Halkın sağlığını korumak ve hastalık süreçlerinde tedavi etmekle yükümlü olan sağlık emekçileri özverili bir çalışma yürütmekte ancak takdir edilip desteklenecekleri yerde son derece akıl dışı uygulamalara maruz kalmaktadırlar.Daha önceki kamuoyu paylaşımlarımızda açıkladığımız sorunların dışında son süreçte yaşanan bazı sorunları dile getirmek zorunluluğu duymaktayız” dedi.