Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Bu proje, daha küçük sağlık tesislerini tek bir çatı altında birleştirme amacı güden 22 hastaneden biri olması. Dağlıoğlu, bu gelişmenin diğer projelerin de benzer bir ilgi görmesi olasılığını taşıdığını ifade etti.

Türkiye, yabancı ortaklarla mega altyapı projelerine çekmeye yönelik çabalar kapsamında, Devlet Yatırım Ofisi Başkanı'nın açıklamalarına göre, farklı sektörlerde kamu-özel sektör ortaklığı projelerine açık. Otoyollardan sağlık sektörüne kadar geniş bir yelpazede yapılan anlaşmalara dikkat çeken Dağlıoğlu, bu projelerin Türkiye'nin yurtdışından yatırım çekme stratejisinin önemli bir parçasını oluşturduğunu vurguladı.

Bloomberg News'a konuşan Dağlıoğlu, geçtiğimiz Temmuz ayında Birleşik Arap Emirlikleri tarafından açıklanan 50 milyar dolarlık yatırım paketi kapsamında Türk sektörlerine sağlık alanında da yatırım sözü verildiğini hatırlattı. Ancak, henüz bu alanda önemli anlaşmaların gerçekleşmediğini ekledi.

Başkan Dağlıoğlu, 2024 yılında en az bir otomobil üreticisi de dahil olmak üzere Türkiye'ye 13 milyar ila 15 milyar dolar arasında doğrudan yabancı yatırım gelmesini beklediğini paylaştı.