HASTA ÖLDÜ HEMŞİR AĞIR YARALANDI 

Hastayla ilgilenilmediğini öne süren hasta yakını A.B ile akrabaları, hastanenin hemşiri Halit Çelik'e saldırdı. 10 kişilik grup tarafından dövülen erkek hemşire ağır yaralandı. Hastanede tedavi altına alındı. Hastaneye gelen Mehmet Bilgili'nin ise kalp krizi  geçirdiği anlaşıldı. Bilgili kurtarılamadı. 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SALDIRIYI KINADI 

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü'de konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Sağlık İl Müdürlüğü, "08 Mart 2020 tarihinde Bafra Devlet Hastanesi Acil Servis hasta giriş bölümünde, hasta yakınları tarafından hastanemizde görev yapan bir sağlık çalışanımıza yönelik fiziki saldırı olayı yaşanmıştır. Saldırı sonrası Beyaz Kod işlemi başlatılmış, Sağlık Müdürlüğümüz tarafından kolluk güçleri ve yetkili adli makamlarla irtibata geçilmiş, yaralanan personelimizin tedavisine de Bafra Devlet Hastanemizde başlanmıştır "ifadeleri kullanıldı. 

HUKUKİ DESTEK

Saldırının kınandığı açıklamada şunlar kaydedildi; " Sağlık İl Müdürlüğü olarak bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, sağlık çalışanımıza ve Bafra Devlet Hastanesi sağlık ekibimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yaşanan bu hadisenin hukuken her aşamasında yakından takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Tüm sağlık çalışanları adına beklentimiz, bu olayın yaşanmasına neden olan şiddete meyilli kişilerin adalet önünde hak ettikleri en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır. "

TÜRK SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ SALDIRIYI KINADI

Samsun Bafra Devl. Hast. işyeri temsilcimiz Halit Çelik görev alanı olmayan bölümde üzerinde sadece önlüğü olduğu için 5 kişinin saldırısına uğrayıp ağır bir şekilde darp edilmiştir. Temsilcimiz Çelik’e geçmiş olsun diyor, şifa dağıtan ellere yapılan bu saldırıyı lanetliyorum.Üstünüzde önlük olmasının darp sebebi olduğu sağlıkta şiddete karşı ne zaman önlem alınacak? İstinasız tutuklu yargılama, şiddet uygulayanlara acil hariç belli bir süre kamuda ücretli sağlık hizmeti ve sağlık kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi hayata geçmelidir.

TÜRK SAĞLIK-SEN SAMSUN İL BAŞKANI

Türk Sağlık-Sen Samsun İl Başkanı Erdoğan Çakmak, burada yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istediklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarının, can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet ürettiklerini ifade eden Çakmak, "Sağlık çalışanlarının hayatı her dakika tehlike altındadır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların, sağlık kurumlarında ortalığı birbirine katanların, bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır. Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir." dedi.