Memurların En Çok Merak Ettiği Soruyu Uzmanı Yanıtladı: Esnek Çalışmada Maaşlar Düşecek mi? Memurların En Çok Merak Ettiği Soruyu Uzmanı Yanıtladı: Esnek Çalışmada Maaşlar Düşecek mi?

Yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK'yı dolandırdığı belirlenen doktor, hemşire ve hastane yöneticilerinden oluşan bir şebeke operasyonla çökertildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Mali Suçlarla Mücadele şube ekipleri tarafından İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'da düzenlendi. Şebekenin, bebekleri yüzde 20 komisyonla özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ederek dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

300 kişilik şebeke

300 kişilik şebekenin doktorlar, hemşireler ve hastane yöneticilerinden oluştuğu belirlendi. Yapılan soruşturmada, bebeklerin çeşitli gerekçelerle kamudan özel hastanelere sevk edildiği, yoğun bakım ünitelerinde uzun süre tutulduğu ve devlete yüklü miktarda fatura kesildiği tespit edildi. Soruşturmanın detaylarına göre, şebeke üyeleri usulsüz bir şekilde bebekleri özel hastanelere sevk ederek SGK'yı zarara uğratıyor ve haksız kazanç elde ediyordu.

Doktorlar %20 komisyon alıyordu iddiası

Çok sayıda doktorun, aralarında Reyap Hastanesi Çocuk Doktoru ve Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi Dr. Fırat Sarı ile Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. İlker Gönen’in de bulunduğu, yüzde 20 komisyonla çalışarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Operasyon için düğmeye basan ekipler, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu toplam 41 kişiden 40'ını İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'da düzenledikleri baskınlarda yakaladı. Savcılık tarafından ifadeye çağrılan 259 kişi ise soruşturma kapsamında bilgi vermek üzere bekletiliyor.

2 yıl içinde yüzlerce bebek..

Özel hastanelerin de içinde bulunduğu Beylikdüzü Medilife, Avcılar Hospital, Medicine Esenyurt, Reyap Esenyurt ve Reyap Çorlu gibi sağlık kuruluşları, şebeke tarafından 2 yıl içinde yüzlerce bebeğin nakledilmesine dair soruşturma kapsamında detaylı bir şekilde inceleniyor.

Firari bir şüphelinin yakalanması için yürütülen çalışmalar devam ederken, şüphelilerin emniyetteki sorguları ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık", "kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi" ve "rüşvet" gibi suçlamalarla devam ediyor.