Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN üzerinden yapılan ödemeleri titizlikle denetleyerek vergi kaybını engellemeye odaklanıyor.

Sabah'ın haberine göre, bu çerçevede artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3.400 TL özel usulsüzlük cezası uygulanacak.

Cumhurbaşkanı: Tasarruf Tedbirlerine Tüm Kamu Personeli Uymak Zorunda Cumhurbaşkanı: Tasarruf Tedbirlerine Tüm Kamu Personeli Uymak Zorunda

Ayrıca, fatura kesmeyenlere her bir fatura için, belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10'u oranında olmak üzere 3.400 TL'den az olmayan özel usulsüzlük cezası kesilecek.

IBAN Üzerinden Yapılan Transferler İncelenecek

Denetim sürecinde, işletmeye ait tüm hesaplara IBAN üzerinden yapılan transferler titizlikle incelenecek.

Bu kapsamda, işletme sahiplerinin yanı sıra yakınlarının ve çalışanlarının hesapları ile kiralama yoluyla kullanılan hesaplar da denetim kapsamına alınacak. Banka hesap hareketleri, tapu kayıtları ve araç sicilleri gibi verilerden yararlanılarak detaylı incelemeler gerçekleştirilecek.

Vergi Cezaları Uygulanacak

Beyan edilmemiş gelirler nedeniyle vergi kaybı oluşması durumunda vergi incelemesi yapılacak veya tespitler doğrultusunda dönem matrahları göz önünde bulundurularak vergi cezaları uygulanacak.