Yaklaşık 1,5 yıl boyunca hastanede “gözlemci hekim” gibi görev yapan Özkiraz hakkında Resmi Belgede Sahtecilik, Özel Belgede Sahtecilik ve Yetkisiz Hekimlik suçlarından toplam 13 yıla kadar hapis cezası istendi.

Anadolu Ajansı'na göre,

Kendisini Çapa Tıp Fakültesini dereceyle bitiren yeni bir doktor gibi tanıtan Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki bir uzman doktorun yanında 4 aydır gözlemci asistan olarak yer alan Ayşe Özkiraz’ın diplomasının sahte olduğu anlaşılmış, hastane yönetiminin şikayeti üzerine gözaltına alındıktan sonra 25 Kasım günü tutuklanmıştı.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılı tarafından sahte doktor Ayşe Özkiraz hakkında yürütülen soruşturmayı tamamlandı. Soruşturma kapsamında Özkiraz hakkında “Resmi ve özel belgede sahtecilik” ve yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen “1219 sayılı Kanun'a muhalefet” suçlarından iddianame hazırlandı ve yargılanması için Çerkezköy Asliye Ceza Mahkemesine sunuldu.

Özkiraz, İddianame göre, “resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, “özel belgede sahtecilik” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve “yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı kanuna muhalefet” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.