Başkan Altundal, geçen günlerde yaklaşık 8 dakika süren bir videoyu sosyal medyada paylaştı.

Sağlık çalışanlarına dair hazırlanan videonun içinde "Yok yoktu!.."

İşte bazı satırbaşları:

Yıllardır sağlık personelinin beklediği yıpranma payı, "seçim otobüsü vaadi" olan 3600 ek gösterge, tek kalem maaş, sabitlerin maaşlara yansıtılması, zamlar, vergi kesintileri, yürürlüğe giren yasalar ve özlük hakları bunlardan birkaçı.

Birçok konuya değindi...

Başkan Altundal, Sağlık Bakanı Dr. Koca'ya, "Çalışırken göstermediğiniz vefa ve değeri emeklilerimizden esirgemeyin!" derken, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt'ün sağlık çalışanları için sarf ettiği sözleri de kınadı! 

Veee...

Başkan Altundal, konuşmasının ortalarına gelince...

Sendikaları hedef aldı ve adeta zehir zemberek açıklamalarda bulundu!..

***

"Haklarımızın alınması konusunda çok şey beklediğimiz sendikalarımıza buradan seslenmek istiyorum..." diyen Başkan Altundal konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu sorunların çözümü noktasında masada olan sizlersiniz. Bizler sorun tespitinde bulunur nihayetinde çözüm yollarını sizlerde ararız. Ahbap çavuş ilişkisiyle, perde arkasından fısıldamayla bu sorunların çözülmesi mümkün değildir! Güçlü sendikalarımız olmalı. Sonuna kadar yanındayız ama temsilciniz olan idarecilerinizin yanında değil, çalışanın yanında olan sendikacılara desteğimiz sonsuzdur!.. Sendikalarımızın da çalıştırılması ve eylem etkinliği, yanlarında korkmadan, bıkmadan duracak olan çalışanların varlığı ile mümkündür. Sadece üye olmak ya da dışarda eleştirmek zayıflatmaktan başka bir gaye taşımaz. Sendikasına güvenen üye, üyesini arkasında hisseden sendika, haklarımızın kazanılması anlamında çok daha güçlü olacaktır!.."

***

Anımsayacaksınız birkaç ay önce birçok sağlık çalışanı ülke ve ilimiz genelinde haklarını koruyamadıkları, yeterli mücadele yapamadıkları gerekçesiyle üye oldukları sendikalardan istifa etmişlerdi.

Hatta geçen aylarda "Sendikalarda istifa furyası!" başlığı ile bu haberi sizinle paylaşmıştık...

Eskisi gibi yoğunluk olmasa da istifaların devam ettiği gelen bilgiler arasında...

***

Evet, TÜSÇAD (Tüm Sağlık Çalışanları Derneği) Başkanı Altundal, mobbing hakkında da konuştu.

Kurumlarda yaşanan mobbingin yıllardır kapanmayan bir yara olduğunu da ifade eden Başkan Altundal, "Dışardan şiddet, içerden baskı ve mobbing çalışanları canından bezdirmiştir. Ama gel gör ki bizleri savunacak olan sendikalarımız yine ortalıkta yok! Olanlar da temsilcileri olan idarecilerin yanında saf tutmaktadır. Mobbing davalarının daha sağlıklı yürümesi için dosyaların ve dilekçelerin başka kurumlarda tarafsız kişiler tarafından değerlendirmeye alınması ve sonlandırılması gerekmektedir. Dernek olarak avukatlarımızla çalışanların her zaman yanındayız" ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

***

Ha bu arada, Tüm Sağlık Çalışanları Derneği'nin ülke genelinde 4 bine yakın üyesi bulunmakta.

Ayrıca birçok ilde de şubesi bulunuyor. Pandemi nedeniyle bu süreç biraz yavaş işledi.

Ancak nisan-mayıs ayı gibi 25 ilde şube sayısını artırmak için hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi.

Evet, Başkan Altundal'ın bu açıklamaları önümüzdeki günlerde ciddi tartışmalara, atışmalara neden olabilecek gibi görünmekte!

Bekleyip görelim hep birlikte!..

Lale Akasoy / Yeni Dönem