Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, başlatılan sosyal sorumluluk projesi hakkında detayları paylaştı. Doğan,

"Tarihimiz, birçok dayanışma örneğiyle dolu. Biz de bu kadim zimem geleneğini günümüze taşıdık. 'Dayanışma Vakti' projesini, üyeden gelen üyeye yardım anlayışıyla başlattık. Ramazan ayı boyunca üyelerimize ihtiyaç önceliğine göre eğitim ve sosyal yardım desteği sağlayarak, sosyal sendikacılığı yeni ufuklara taşıyoruz"

Hemşirelik Zirvesinde Türkiye’deki Kamu Sağlık Hizmetine Büyük Övgü Hemşirelik Zirvesinde Türkiye’deki Kamu Sağlık Hizmetine Büyük Övgü

ifadelerini kullandı.

“Dayanışma Vakti”

Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak Ramazan ayının ruhuna uygun olarak “Dayanışma Vakti” projesini başlattıklarını ifade eden Doğan, projenin tüm Türkiye’de etkin biçimde uygulandığını söyledi.

Doğan devamında şunları kaydetti:

“Bu toprağın rengini bilmeden, sesine kulak vermeden ve tarihini bilmeden bu millete hizmet edemezsiniz. Tarihimize baktığımızda dayanışmanın pek çok örneği var. Sendika olarak biz de kadim bir geleneğimiz olan ‘Zimem Defteri Kapatma’ yani veresiye defteri kapatma geleneğinden esinlenerek vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Ramazan ayı boyunca devam eden projemizde, belirlenen kriterlere uyan üyelerimize eğitim ve sosyal yardım desteği sağlıyoruz.”