Maaş ödemelerininde öğretmenlerde uygulamaya sokulan uzman ve başöğretmen kavramlarında yapılan artışlarla yapılması gerektiği vurgulanırken neden sağlıkta kariyer yapılmıyor? Neden kariyer yapanın maaş farkı yok? soruları sosyal medyada tartışılıyor.

10 yılını doldurmuş bir hemşire bulunduğu birimde uzman hemşire olarak sayılıp öğretmenlerde olduğu gibi maaşının en az 5000 TL artırılması gerektiğini ifade eden sağlık çalışanları Avrupa’yı örnek gösterdi. Avrupa ülkelerinde görev yapan sağlık meslek mensuplarının maaşlarının yıla ve kariyerlerine göre artmakta olduğunu ifade ediyorlar.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: UZMAN ÖĞRETMEN 2 BİN 250 TL MAAŞ ALACAK

2023 bütçe görüşmeleri sırasında sunum yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay öğretmenlerin, uzman öğretmen olduklarında maaşlarının 2023 yılında yaklaşık 2250 TL, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4500 TL artış olacağını söylemişti.

BAŞÖĞRETMEN 5 BİN TL ALACAK

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Öğretmen Kariyer Basamakları sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla uzman öğretmen maaşlarının 2.250 TL, Başöğretmen Maaşlarının da 5000 TL artacağı ifade edilmişti.

SORULAR İLKOKUL SEVİYESİNDE SORULDU

Diğer taraftan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavında soruların ilkokul 1. ve 2. sınıf düzeyinde öğrencilerin çözebileceği şekilde sorulması tartışma yaratmış, öğretmenlerin gururuyla oynanıyor eleştirleri yapılmıştı. Sınava giren öğretmenlerin tamamının kolay sorular sonrası istedikleri unvanı elde ettikleri belirtiliyor. Yapılan artışlarla öğretmenlere adeta gizli zam uygulaması yapıldı yorumları geliyor.