Çorum’da Vali Yardımcısı tarafından görev yeri değiştirilen sağlık personeli hakkını aramak için yargıya başvurdu.

İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kadrosunda Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri olarak görevli sağlık personeli, Vali Yardımcısının onayı ile 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü emrine görevlendirilmesiyle yargı süreci başlamış oldu.

Çorum'da İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHİ) kadrosunda görev yapan bir sağlık görevlisi, Vali Yardımcısı'nın onayı ile 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü emrine görevlendirilince Çorum İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Geçici görevlendirmenin iptali için açılan davada mahkeme, sağlık görevlisini haklı bularak görev yerine geri dönmesine hükmetti.

Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Dr. Derya Uğur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,

Üyemiz, haksız ve hukuka aykırı geçici görevlendirme nedeniyle mağduriyet yaşadı. Sendikamız, üyemizin mağduriyetinin giderilmesi için hemen girişimlerde bulundu. Çorum İdare Mahkemesi'nde açılan iptal davası sonucunda, geçici görevlendirmenin yetki yönünden hukuka uymadığına karar verildi. Bu nedenle dava konusu işlem iptal edildi.

Sağlık Sen, Sağlık Bakanlığından Ek Ödeme Katsayılarının 2 Katına Çıkarılmasını İstedi Sağlık Sen, Sağlık Bakanlığından Ek Ödeme Katsayılarının 2 Katına Çıkarılmasını İstedi

dedi.

Uğur, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

İptal kararı sonrasında üyemiz, görev yerine geri döndü. Genel Sağlık İş, bir kez daha üyelerinin haklarını savunarak büyük bir mağduriyeti önledi. Bu karar, idarenin sınırsız yetkileri olmadığını bir kez daha göstermiştir. Sendikamız, üyelerinin yanında olmaya devam edecek ve keyfi uygulamalara karşı mücadelesini sürdürecektir.