Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın kamuoyu önünde dile getirdiği ancak yerine getirmediği ek ödeme vaadine sağlık emekçilerinin tepkisi sürüyor. SES Ankara Şubesi’nin çağrısıyla İbni Sina Hastanesi önünde bir araya gelem sağlık emekçileri ek ödemelerdeki adaletsizliği alkışlarla protesto etti.

Sağlık emekçilerinin hükümet tarafından dile getirilen ek ödeme vaatlerinin hayata geçirilmemesine tepkisi sürüyor. Ek ödemelerin ya hiç verilmediğini ya da adaletsiz bir şekilde verilerek çalışma barışını bozduğunu söyleyen sağlık emekçileri İbni Sina Hastanesi önünde bu durumu alkışlarla protesto etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi’nin çağrı yaptığı, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyelerinin de destek verdiği alkışlı protestoya çok sayıda İbni Sina Hastanesi çalışanı katıldı. Alkışlı protestoda sağlık emekçileri sağlıkta ayrımcılığın yapılamayacağını ve sağlık hizmetinin bir bütün olduğunu dile getirdi.

SES Ankara Şubesi dün de Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde ek ödemelerdeki adaletsizliğe ilişkin bir açıklama yapmıştı ve bu açıklamada “Biz sağlık çalışanlarına tavandan ek ödeme yapıyoruz söylemi toplumda algı oluşturmaktan ve üniversite hastanelerinde çalışan sağlık emekçilerini mağdur etmekten başka bir işe yaramamıştır” denilmişti.