Sağlık Bakanlığı, 81 il valiliğine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla “Personel İşlemleri” hakkında genelge gönderdi. Covid-19 kapsamında personele yönelik normalleşme ve alınacak tedbirler konulu genelgeye göre idari izin ve personele yönelik toplantı ve aktivitelerin nasıl düzenleneceğine dair düzenlemeler getirildi.

Sağlık Bakanlığının 81 il valiliklerine gönderdiği genelgede şunlar kaydedildi:

“Cumhurbaşkanlığımızca 30.06.2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2021/13 sayılı Genelge ile daha önce çıkartılmış olan 2021/18 sayılı genelge yürürlükten kaldırılmış ve 01.07 2021 tarihinden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarının normal düzelme mesai saatlerinde çalışmalarını sürdüreceklerini talimatlandırılmıştır."

 # Bu ve benzeri SAĞLIK BAKANLIĞI Genelge, Resmi yazılarından habersiz kalmamak, gündemi takip etmek için buraya tıklayarak Whatsapp Haber Bültenimize Ücretsiz abone olabilir, gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. Tıklayınız. 

 2- Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan hamile personeli hamileliğin yirmidördüncü haftasından 32 haftasına kadar olan süre içerisinde idari izin verilecektir

 3- Sağlık hizmetinin sunumunda artan acil bir ihtiyaç olması halinde idari izinli sayılan personelin mezkur izinlerinin sonlandırıp görevlerine dönmelerinin sağlanmasına ilişkin olarak kurum amirlerine yetki verilmiştir. Bu kapsamdaki çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar görevlerine döneceklerdir

 4- Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatında çalışan bütün personelin bu süreçte maske kullanması çalışma mekanları yemekhane servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması bu mahalleler ile kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması hususunda kurum amirlerince gerekli tedbirler alınacaktır.

 5- İdari izinli sayılanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılır. Söz konusu çalışanları mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı olup hizmetin yürütülmesi açısından sorumlulukları görev yerinde çalışanlar ile eşittir

 6- Personele yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde kapalı alanlarda düzenlenecek olan her türlü toplantı ve aktivitenin gerekli güvenlik önlemleri alınmak suretiyle video telekonferans gibi sesli görüntülü iletişim sistemleri vasıtasıyla uzaktan yapılmasına Özen gösterilecektir.

Genelgenin tam haline ulaşmak için tıklayınız.