Sağlık Bakanlığı,  Ankara'da ambulansların Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edilmesi için talimat verildiği yönündeki CHP Milletvekili Gamze Taşçıer'in Bakan Dr. Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ve akabinde bazı basın yayın organlarında yer alan bu konudaki haberler hakkında yazılı açıklama yaptı. İddialarının tamamen hayal ürünü olduğu vurgulanan açıklamada, CHP Milletvekili Gamze Taşçıer iddia ettiği gibi Ankara'da 112 Acil ambulanslarına, hastaların yeri ve durumunun aciliyeti bakılmaksızın, yeni açılan Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edilmesi ve bu şekilde hastanenin hasta sayısının arttırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı gibi bu iddialar tamamen gerçek dışı ve hayal ürünüdür denildi.

HASTA GARANTİSİ VERİLMESİ SÖZ KONU DEĞİL

112 Ekiplerinin Türkiye’nin yer yerinde uygulandığı üzere, aldıkları hastayı, hastanın durumuna göre tıbbi müdahale imkanı bulunan en yakın ve aynı zamanda en uygun sağlık tesisine götürmekle yükümlü oldukları belirtilen Bakanlık açıklamasında, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın daha önce yaptığı açıklamalara atıfta bulunularak, şehir hastanelerine hasta garantisi verilmediği tekrar hatırlatılarak, bir kez daha tekrar belirtmek istiyoruz ki; hizmet veren şehir hastanelerinin hiçbirinde ne muayene ne poliklinik hizmetlerinde ne de ameliyat sayısı veya yatak doluluk oranında herhangi bir garanti verilmesi asla söz konusu değildir denildi.

Milletvekili Gamze Taşçıer’ın verdiği soru önergesinde yer alan, Bilkent Şehir Hastanesine, hastanenin açıldığı Mart 2019 tarihinden bu yana kaç vatandaşımız sevk sırasında ambulansta hayatını kaybetmiştir? sorusuyla ilgili olarak da, Ankara'da 148 bin 234 hastanın ambulanslarla hastanelere nakledildiği, bu hastalardan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne getirilenlerin 11 bin 511 vatandaşımız olduğu, nakil esnasında ambulanslarımızda hayatını kaybeden vatandaşımız olmadığı bilgisi de verildi.