Pandemi boyunca kendini lüks gibi yaptırdığı müdürlük bahçesindeki kamelyada koruyan Taşçı, yardımcılarından sonra başhekimlerinin de istifasını istediği öğrenildi.  Bu istifa isteği “şaka” olarak algılanırken, Sağlık Bakanlığı’nın şu kararı hatırlatıldı; Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdrülüğü’nün Personel İşlemleri başlığı ile yayınladığı genelgede “Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görevli bütün personelin:  Her ne sebeple olursa olsun bu süreçte görevinden çekilme (İstifa) talebinde bulunan personelin mezkûr talebi kabul edilmeyecektir.”

Çanakkale’de en çok şikayet e4dilen ve eleştirilen kurumların başında Sağlık İl Müdürlüğü geliyor.  Sadece siyasetçiler vatandaşlar değil, aynı zamanda sağlık çalışanları da isyan ediyor. Korona virüsün can almaya devam ettiği dönemde en çok ihtiyaç duyulan kurum olan Sağlık İl Müdürlüğü’nün başında bulunan Dr. Ali Taşçı, en çok eleştirilen müdür konumunda. Hakkında birçok iddilar yer alan Taşçı, son olarak sağlıkçıların istifasını istemesi ile gündeme geldi. 

BAŞKANLARIN VE YARDIMCILARININ İSTİFASINI İSTEMİŞTİ

Sağlık İl Müdürü Ali Taşçı kısa süre önce yardımcıları olan başkanların ve başkan yardımcılarının istifası istemesi ile gündeme gelmişti. Sözleşmesi Mart ayına kadar uzatılan Taşçı’nın neden istifalarına istemesine gerekçe de göstermediği belirtiliyor.   Pandemi döneminde en çok  konuşulan kurumlar kuşkusuz sağlık sektörü. Pandemi döneminde aldığı kararlarla da eleştiri konusu olan İl Sağlık Müdürlüğü, şimdi başka bir konu ile gündeme geldi. Olayların bitmediği sağlığın başındaki Ali Taşçı’nın Başkan olarak bilinen 4 yardımcısı bulunuyor. Bu başkanların da yardımcıları var. Alınan bilgiye göre; Müdür Taşçı’nın gelişen bazı olaylar sonucu hem başkan hem de yardımcılarının istifası istediği öğrenildi. Bazı başkanların istifa ettiği ve bazı başkanların ise sözleşmelerinin Mart ayına kadar olduğunu belirterek istifa etmek istemediğini konuşuluyor.

BAKANLIK YASAKLADI O İSTİFASINI İSTEMİŞ

Hızını almayan Müdür Taşçı, aynı zamanda başhekimlerin istifasını da istediği belirtiliyor. Bu istifa isteme işleminin ise sağlık çalışanları içinde” saka gibi” olarak değerlendirdi. Geçen Ekim ayında Sağlık Bakanlığı bir genelge yayınlayarak sağlık çalışanlarının izin ve istifaları ile ilgili düzenleme yapmıştı.
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdrülüğü’nün Personel İşlemleri başlığı ile yayınladığı genelgede “Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görevli bütün personelin: “Her ne sebeple olursa olsun bu süreçte görevinden çekilme (İstifa) talebinde bulunan personelin mezkûr talebi kabul edilmeyecektir.”  emri ile istifalar yasaklanmıştı.
Genelgeye rağmen Müdür Taşçı’nın sağlık çalışanlarının istifasını istemesi kurum içinde yaşanan huzursuzluğa bir yenisi daha eklendi.

Kaynak: Hülya Öz/ Burası Çanakkale