Sağlık Bakanlığı atama ilan tarihini ve tercih takvimini bekleyen adayları şok etmeye devam ediyor. Atama ve alımlarla ilgili bürokratlarla yaptığımız görüşmelerden sonra edindiğimiz bilgileri en hızlı ve yalın şekilde aylardır atama haberi bekleyen sağlıkçılarla paylaşmaya devam ediyoruz. İlk alımın 12 bin kişi olacağı ve branş dağılımlarını neredeyse kadro kadro yazdığımız haberimizden sonra, yaptığımız araştırma sonucu adayları şok edecek bilgiye ulaştık. Sağlık Bakanlığı personel alımını mülakat yöntemiyle yapacak.

Sitemizi;

İnstagram üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Twitter üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Facebook üzerinden takip etmek için tıklayınız.

MÜLAKAT SİSTEMİ GELİYOR

Sağlık Bakanlığı, alım için tercih başvurusunda bulunan memur adaylarından, KPSS puan üstünlüğüne göre yapacağı sıralama sonrasında, mülakat sınavı da düzenleyecek. Daha önce mülakatsız olacağı yönünde bizim haber sitemizin de yaptığı haberlere rağmen, bugün itibariyle öğrendiğimiz en sıcak bilgi, bakanlığın alımlarda mülakat sistemiyle istihdam sağlayacağı yönünde. Adaylar mülakat sonrasında alınan puanların aritmetik ortalaması sonucu memur olarak Sağlık Bakanlığı bünyesine atanabilecek.

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı! 663 Sayılı Kanunun 45-A Maddesine Göre Sözleşmeli Alımı Yapılacak haberini okumak için tıklayınız.

KPSS PUAN SIRALAMASIYLA ALIM YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı, yapacağı personel alınında merkezi yerleştirme sistemiyle alım yapacak. Merkezi yerleştirme sisteminde, izlenen yöntem ise; Devlet Personel Başkanlığı ülke genelindeki tüm kamu kurumlarından personel talebi toplayarak bir liste oluşturur. Listedeki kontenjanlara ÖSYM tarafından KPSS puan sıralamasına göre yerleştirme yapılır. Merkezi yerleştirme ile kadrolu memur ile 663 sayılı kanunun 45/A maddesine göre alınan sözleşmeli personel alımları yapılıyor.

36 BİN KİŞİ MÜLAKATA ÇAĞRILACAK!

Sağlık Bakanlığı, 2019 yılı personel alımıyla ilgili sıcak günler yaşanmaya devam ediyor. Bakanlığın resmi ağızdan alım takvimiyle ilgili açıklama yapmak için, Devlet Personel Başkanlığının olur cevabını beklediği, Haziran ayındaki 12 bin kişilik alım için, mülakat sistemi getirildiğinden dolayı alım yapılacak sayının 3 katı olan 36 bin kişinin mülakatlara çağrılacağı, ve mülakat sonucunda 12 bin kişinin işe yerleşeceği haber merkezimize en son yansıyan haberler arasında. Ayrıca haber merkezimize gelen yeni bilgiler oldukça ziyaretçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz. SaglikPersoneliHaber.Net takipte kalınız..

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları SaglikPersoneliHaber.Net'e (www.saglikpersonelihaber.net) aittir. saglikpersonelihaber.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Editör: Haber Merkezi