Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı haberi gündeme adeta bomba gibi düştü. Çünkü daha önce Prof. Dr. Muhammed Güven'in de teyit ettiği 29689 kişilik alım olacağı yönündeki duyumlardan sonra, adaylar tercih takvimini beklemeye başlamıştı. 13 Mayıs itibariyle SaglikPersoneliHaber.Net olarak, bakanlık kaynaklarından edindiğimiz son bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı 2019 yılı için 12 bin kişilik personel alımı yapacak. 2019'da şuan için ön görülen başka bir alım yok. Detaylar haberimizde..

Sağlık Bakanlığı Mülakat İle Yerleştirme Detayları haberimizle mülakat konusunu detaylı inceledik. tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak 30 Bine yakın personel alımının, 13 Mayıs 2019 itibariyle revize edilerek 12 bine düşürüldüğü, bu 12 bin kişinin de merkezi atama ile alınacağını, ve ilk alımda hangi branşlarda kaç kişinin alınacağı bilgisine nihayet ulaştık. Ama bundan da önemlisi alımların mülakat yöntemiyle yapılacağı oldu. Dr. Fahrettin KOCA tarafından bugün imzalanan bir yönergeyle alımın mülakatla olacağı netleşmiş durumda. 

12 BİN KİŞİLİK ALIM İÇİN 36 BİN KİŞİ MÜLAKATA ÇAĞRILACAK

13 Mayıs 2019 itibariyle revize edilerek 12 bine düşürülen alımda, mülakatla yapılacak nihai yerleştirme işlemleri için, KPSS puan sıralamasına göre 36 bin kişinin mülakatlara çağrılacağı, mülakat sonucundada alımların son şeklinin verileceği öğrendiğimiz bilgiler arasında. Mülakat konusunda bugün Bakan bey tarafından imzalanan yönergenin bir iki gün içerisinde Bakanlık tarafından da ilan edileceği, yayınlanan yönergeyle bu konudaki soru işaretlerin büyük oranda azalacağı kanısındayız. 

663 SAYILI KANUN 45/A MADDESİNE GÖRE YERLEŞTİRİLECEK

Mülakatla yapılacak alımlardan sonra, yerleştirilen personellerin statülerinin 657 sayılı DMK yada 4-B sözleşmeli statüde olmayıp 663 sayılı kanunun 45-A maddesine göre sözleşmeli olacaklarını da öğrendik. Bu konuda Bakanlığın mevcut 4/B'li çalışan personelleri için de 663 sayılı kanun 45-A kapsamına almak için çalışma başlattığını 10.05.2019 tarihli Bakanlık 4/B Sözleşmeli Çalışanların Tamamını 663 45/A'ya Geçiriyor! haberimizle duyurmuştuk. Merak edenler buraya tıklayarak ilgili haberimize okuyabilirler.

Sitemizi;

İnstagram üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Twitter üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Facebook üzerinden takip etmek için tıklayınız.

45/A NEDİR? İŞTE DETAYLAR

  1. Bakanlık ve bağlı kuruluşları, merkez teşkilatları hariç olmak üzere ve öncelikle personel istihdamında güçlük çekilen yerlerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca ilgili mevzuatı gereği kura ile ataması öngörülenler dışında 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı kapsamında yer alan unvanlarla vize edilmiş pozisyonlarda bu maddede öngörülen şartlarla sözleşmeli personel istihdam edebilir.
  2. Bu kapsamdaki sözleşmeli sağlık personeli Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre Bakanlık ve bağlı kuruluşlarına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılacak yerleştirme ile atanabileceği gibi pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre KPSS puanı esas alınarak Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınavla da atama yapılabilir. Sözlü sınav ve yerleştirmeye ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir.
  3. Bu madde uyarınca atanan sözleşmeli sağlık personeli dört yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi bu personele tabidir. Ancak sözleşmeli sağlık personelinin bulunduğu ilde bir yıl görev yapması ve vizeli pozisyon bulunması durumunda; eşlerin her ikisinin de Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında sözleşmeli veya eşlerden birinin sözleşmeli, diğerinin Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında veya diğer bir kamu kurum veya kuruluşunda kadrolu statüde istihdam ediliyor olması halinde hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu yere atamaları yapılabilir.
  4. Sözleşmeli sağlık personelinden dört yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara atanır. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az iki yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz.
  5. Bu madde hükümlerine göre kadrolara atananların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi uyarınca sözleşmeli pozisyonlarda geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir.
  6. Bu madde kapsamında memur kadrolarına atananlara iş sonu tazminatı ödenmez. Bu personelin önceden iş sonu tazminatı ödenmiş süreleri hariç, iş sonu tazminatına esas olan toplam hizmet süreleri, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ve 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümleri uyarınca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabında dikkate alınır.
  7. Bu madde çerçevesinde sözleşmeli personelin atanacağı memur kadroları, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde yer alan sınıf, unvan ve derecelerine uygun olmak şartıyla, başka bir işleme gerek kalmaksızın atama işleminin yapıldığı tarih itibarıyla ihdas edilerek ilgisine göre Bakanlık veya bağlı kuruluşlarının 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerinin ilgili bölümlerine eklenmiş ve kadrolara atananların pozisyonları başka bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. İhdas edilen kadrolar ile iptal edilen pozisyonlar; unvanı, sınıfı, adedi, derecesi, teşkilatı ve birimi belirtilmek suretiyle atama tarihinden itibaren iki ay içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.
  8. Bu madde kapsamında sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarına yapılan atama, sözleşmenin imzalanmasıyla geçerlilik kazanır. Sözleşme, imzalanmadan herhangi bir hak doğurmaz.

ÖNEMLİ NOT!

Haber merkezimize ulaşan detayları konu başlığı altında haber içerimizle ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Kaynak konusunda bir hiç gazeteci kaynağını açıklamak zorunda değildir. Etik değildir de zaten kaynağın paylaşılması. Herkesin ulaşabildiği bir kaynak olsa, zaten onlarca haber sitesi bu haberi yapmış olurdu.

Daha önce güvenlik soruşturmalarıyla ilgili haberimizde de, CİMER'e, savcılığa şikayet edildik. Netice de şikayet edenler, haber doğru çıktığında özür dilemek zorunda kaldılar. 

SaglikPersoneliHaber.Net haber sitesi, Künyesini açıkça ilan etmiş, Devlet Kuruluşu olan ANADOLU AJANSIYLA resmi sözleşme imzalayarak abonelik anlaşması yapmış, Whatsapp telefon numarasına kadar somut ve tutarlı adres ve iletişim bilgileriyle sadece haber sunmaya çalışan bir web sitesidir. Masa başı haber yapmadığımız konusunda ziyaretçilerimiz müsterih olsunlar.

Süreç sonunda insanları boşa mı kaygılandırmışız, keyfi mi endişeye sevk etmişiz, her şey açığa çıkacak.
Saygılarımızla..

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları SaglikPersoneliHaber.Net'e (www.saglikpersonelihaber.net) aittir. saglikpersonelihaber.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Editör: Haber Merkezi