Sisteme düşen atama kararlarının ardından adaylar 10-15 gün içinde evrak tamamlamalarını bitirir ve ÖSYM’nin ilaından 1 ay sonra ise personel göreve başlardı.

Sağlık Bakanlığı 8 Bin İşçi Alımı İçin Kura Çekiliş Tarihi Açıklandı! Sağlık Bakanlığı 8 Bin İşçi Alımı İçin Kura Çekiliş Tarihi Açıklandı!

KPSS 2024/5 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli sağlık personeli yerleştirme sonuçları 4 Mart 2024 tarihinde ÖSYM’nin web sitesinde yayınlanmıştı.

NEDEN BAŞLATILMIYORLAR

Aradan geçen tam 1 aylık sürenin ardından sözleşmeli sağlık personellerinin atamaları yapıldığı halde göreve başlamalamalarının nedeni merak ediliyor.

SEBEBİ EKONOMİ Mİ?

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız uzmanlar ekonomik nedenlerden dolayı personellerin göreve başlama işlemlerinin geciktirildiği şeklinde yorumda bulundular.

HAZİNE KAZANIM MI GÖRÜYOR?

Diğer taraftan 27.000 sağlık personelinin 1 gün dahi işe geç başlamasını Hazine açısından büyük bir kazanım olduğu şeklinde yorumlarda yapılıyor.

TABAN ÖDEME VE MAAŞ HESABI

Ataması yapılan 27.000 sağlık personelinin teşvik ödemeleri hariç taban ek ödeme ve maaşlarının ortalama 40.000 TL’den ödendiği düşünüldüğünde; personellerin göreve başlamalarının bekletildi her gün için Hazine ve Maliye Bakanlığı kendi açısından kazanım olarak yorumladığı ileri sürülüyor. Yani binlerce kişinin ve ailelerin bekleyişte olması kimsenin umurunda değil.

1 AYLIK MALİYET: 1 MİLYAR TL

27.000 sözleşmeli sağlık personelinin 1 aylık ücretinin yaklaşık 1 milyar TL olduğu tahmin ediliyor.

GÜNLÜK MALİYET: 36 MİLYON TL

Yeni atanan bir personelin 1 gün dahi işe geç başlaması halinde günlük 36 milyon TL hazineden para çıkmamış oluyor..

ADAYLARI DÜŞÜNEN YOK

Ancak bunu hesaplayanlar kendilerini bir an dahi olsa yeni atanarak göreve başlamayı bekleyen personellerin ve ailelerinin yerine koymaları gerekiyor.