Seçimlerin hemen ardından uzun zamandır beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımı süecide hızlanmaya başlandı. Dr. Fahrettin Koca’nın da seçimlerden sonrasını işaret ettiği personel alımı noktasında 3 Nisan günü bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanlığının personel alımıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından planlamalarının yapılarak, nihai sayının belirlendiği ve Onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu belirtiliyor. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı kaç personel alacak?

2019 yılı için Sağlık Bakanlığının toplam alacağı personel sayısı 29600 olduğu belirtiliyor. Bu konuda bir çok şaibe ve farklı rakamlar ortada dolanıyor olsada, sağlık profesyonelleri isimli grup tarafından 3 nisan tarihinde paylaşılan bilgiye göre Bakanlığın alım yapacağı sayı netleşti ve kararın Cumhurbaşkanının onayına sunulduğu iddia edildi.

Sitemizi;

İnstagram üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Twitter üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Facebook üzerinden takip etmek için tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı! 663 Sayılı Kanunun 45-A Maddesine Göre Sözleşmeli Alımı Yapılacak haberini okumak için tıklayınız.

KADROLU MU? YOKSA SÖZLEŞMELİ STATÜDE Mİ ALIM YAPILACAK?

Edinilen bilgilere göre sağlık bakanlığı personel alımı için başlatacağı 29600 kişinin alımlarında kadrolu olarak değil sözleşmeli statüde istihdam yolunu izleyecek ve 4+2 diye bilinen sözleşme tipine göre alımları gerçekleştireceği öğrenildi. Konuyla ilgili yakın zamanda Sağlık Bakanlığı tarafından açıklama yapılacağı, burada paylaşılan bilgilerin her ne kadar teyit edilmiş bilgiler olsada, % 100 doğru olarak kabul edilmemesi gerektiği söylenirken, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven’ lede iletişime geçerek üstü kapalı da olsa teyit alındığı da belirtildi.

ALIM TEK SEFERDE Mİ? YOKSA PARÇA PARÇA MI OLACAK?

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı personel alımlarında da yaptığı gibi 29600 kişiyi tek seferde yerleştirmek yerine, parça parça alacağı, bu sayının da 2 ile sınırlandırılacağı belirtiliyor. Daha önceki alım tecrübelere de dayanarak, alımların Mayıs ayı gibi 15 bin, eylül yada ekim ayı gibi de 15 bin olmak üzere toplamda 29600 kişiye tamamlanacağı şeklinde düşünüyoruz.

Cumhurbaşkanlığı tarafından planlamasının yapılarak imzada olduğu belirtilen 29600 kişilik sağlık bakanlığı personel alımı ile ilgili kadro dağılımının belirlendiği ve hatta Lisans, Önlisans, Ortaöğretim düzeyinde kaç kişinin alınacağının da belirlendiği ancak şuan onayın imzadan çıkmadığı için öğrenilemediğinin söylendiği paylaşımda, tüm bu detaylarla ilgili olarak Sağlık Bakanlığının yakın zaman içerisinde kamuoyunu bilgilendireceği belirtildi.