Birçok bölgede nemle birlikte hissedilen sıcaklıklar gölgede 40 dereceye ulaşacak.

İstanbul’da Hava Durumu

İstanbul güneşli ve 31 derece. Sert esen poyraz, bir miktar serinlik sağlasa da nemin artmasıyla birlikte hava daha bunaltıcı olacak.

Ankara’da Hava Durumu

Ankara açık ve 33 derece. Güneşli hava etkisini sürdürüyor.

Ege Bölgesi

İzmir’de sıcaklık gölgede 38 derece. Sert rüzgarlar hafif bir serinlik sağlasa da sıcak hava hâkim. Ege’de genel olarak Manisa 39, Muğla 38, Denizli 41 ve Aydın 43 dereceyi görecek. Bodrum’da ise sıcaklık 37 derece olacak. Kuzey Ege’de rüzgarlar serinlik sağlarken, Dalaman ve Ortaca gibi bölgelerde daha hafif rüzgarlar esiyor. İç kesimlerde yerel kısa süreli yağış ihtimali bulunuyor.

Akdeniz Bölgesi

Antalya’da nem, 34 derece olan sıcaklığı 40 derece olarak hissettiriyor. Bölgenin genelinde yüksek nem nedeniyle sıcak çarpması tehlikesi bulunuyor. Adana 39, Hatay 38, Kahramanmaraş 42 ve Isparta 37 derece olacak. Mersin’de ise hissedilen sıcaklık 39 dereceyi bulacak.

Marmara Bölgesi

Marmara’da poyraz serinlik vermeye devam edecek ancak sıcaklık perşembe gününden itibaren 2-3 derece daha artacak ve bölge daha nemli olacak. Edirne 35, Kocaeli 32 ve Balıkesir 33 derece olacak.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu’da hava sıcaklıkları yüksek seyrediyor. Eskişehir 33, Kayseri 35 ve Konya 34 derece olacak. Perşembeden itibaren rüzgarlar sert esse bile hava daha da sıcak olacak.

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz’de Trabzon ve Artvin çevresinde kısa süreli yağış ihtimali var. Bölgede rüzgarlar çok sert esiyor, sahillerde 30 derece olan sıcaklık nemli hava nedeniyle daha yüksek hissediliyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri

Doğu Anadolu’da Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevresinde kısa süreli yağış bekleniyor. Erzurum’da sıcaklık 31, Malatya’da ise 39 derece olacak. Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıklar artmaya devam ediyor; Diyarbakır 42, Gaziantep 41 ve Şanlıurfa 43 derece olacak.

Bu sıcak havalarda vatandaşların özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları, bol su tüketmeleri ve güneşten korunmaları öneriliyor.