Suudi Arabistan ve Rusya'nın yıl sonuna kadar petrol arzını kısıtlama taahhüdünde bulunmalarının ardından petrol fiyatları düşüşe geçti. Brent Petrol, Çin, ABD ve Avrupa'dan gelen talep sinyalleriyle birlikte son üç hafta içinde yüzde 13 civarında gerileyerek Temmuz ayından bu yana ilk kez 80 doların altına indi. Petrol fiyatlarındaki düşüş, küresel talep endişeleri ve savaş riski priminin azalmasıyla ilişkilendiriliyor.

Ekim ayında motorin fiyatlarına yapılan indirimin ardından jeopolitik gerginlik nedeniyle tekrar zam gelmişti. Ancak şimdi, Brent Petrol'ün varilinin 80 doların altına inmesi ve motorin tonunun 778 dolara gerilemesiyle birlikte yeni bir indirim bekleniyor. 

Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı

Sektör kaynaklarına göre, Salı gününden itibaren geçerli olacak olan bu indirimle birlikte motorin fiyatlarında 1 lira 64 kuruşluk bir düşüş öngörülüyor. İndirim sonrasında motorin litresi, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak 36-37 TL aralığına gerileyecek.