Sağlıkçı Hakları sayfasında yayınlanan bir postta;

"Ameliyahathanede nöbetçi hemşire olarak nöbette iken süpervisör beni başka bir servise görevlendirmek istedi.Bende resmi olarak burda görevli olduğumu ve ancak başka bir resmi yazı ile burdaki görevi bırakabileceğimi beyan ederek ,görevi reddederek gitmedim.

Süpervisör hakkımda tutanak tutarak resmi işlem başlattı.

Biz servislerde nöbetçi iken süpervisörün sözüyle ,başka bir servise gitmekle mükellef miyiz?" 

sorusu sağlık çalışanları ile paylaşıldı.  Resmi Gazete'de yayımlanan Hemşirelik Yönetmeliğinde "Gözetmen Hemşire" tanımı vardır. Yani Sağlık Bakanlığının yayımlamış olduğu hiç bir yönetmelikte süpervizör unvanlı bir görevlendirme yer almamaktadır. 

Süpervizör Olma Şartları 2022 başlıklı makalemizden Süpervizörlere ait detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Hemşirelik Yönetmeliğinde ise;

"Gözetmen hemşire: Başhemşirenin görevleri normal mesai dışında ve resmi tatil günlerinde gözetmen hemşire tarafından yürütülür. Bu hemşireler meslekte beş yıl deneyimli, lisans mezunu hemşireler arasından başhemşire tarafından seçilir ve görevlendirilir. Ancak, kurum/kuruluşta, hemşirelikte lisans eğitimine sahip hemşire bulunmaması halinde diğer hemşirelerden de görevlendirme yapılabilir." denilmektedir.

Sonuç olarak; Bakanlığın yayınladığı yönetmeliklerde yer almayan görevlendirmeler, usule uygun olmayan görevlendirme olarak kabul edilmelidir. Bunun için bağlı bulunan sendika varsa sendika aracılığı ile yoksa bireysel olarak idari dava açılmalıdır.