Zam vaatlerinin gerçekleşmesiyle birlikte, emekli ve memur maaşlarının artış göstereceği bekleniyor. Ancak, bu noktada kesin rakamlar henüz netleşmemiştir. Zam oranları ve maaşlardaki artışlar konusunda çalışmalar devam etmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı açıklamada emekli maaşlarıyla ilgili önemli bir haberin seçim sonrası yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla paylaşılacağını belirtti. Erdoğan, "7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alanları sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Aynı tarihte memur maaşlarına ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, "Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız" şeklinde konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca 11 Mayıs tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını belirtmişti. "En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız.

Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak

şeklinde konuşmuştu.

Bu zam vaatleri, çalışan kesim tarafından büyük bir beklentiyle takip edilmekte olup, söz konusu zam oranlarının açıklanmasıyla birlikte çalışanların maaşlarının ne şekilde etkileneceği belirlenmiş olacak.